Zavřít reklamu

Spojení Donalda Trumpa a společnosti Apple připadalo mnohým absurdní. Hodně věcí však nasvědčuje tomu, že se to pomalu stává realitou. CEO Applu Tim Cook byl nedávno zachycen při setkání se dvěma nejbližšími poradci Donalda Trumpa. Cook zasedl k jídlu s poradcem nově zvoleného prezidenta Jaredem Kushnerem a Ivankou Trump. Oba dva hráli důležité role na Trumpově cestě do Bílého domu. 

Tima Cooka při společné večeři doprovázela Lisa Jackson, která v současnosti v Applu pracuje jako viceprezidentka pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativu. Lisa Jackson stála ve vedení svého oddělení v průběhu Obamova prezidentského působení. O čem čtveřice v nákladné italské restauraci nedaleko Bílého domu diskutovala, je tajemstvím.

V průběhu své prezidentské kampaně Donald Trump opakovaně útočil na Apple kvůli tomu, že nevyrábí své iPhony ve Spojených státech. Stejně tak kritizoval Tima Cooka, protože odmítl na žádost FBI vytvořit zadní vrátka v zabezpečení iOS. Dokonce volal po bojkotu Applu. Tim Cook se spolu s dalšími špičkami v oboru technologií setkal s Trumpem krátce poté, co Trump vyhrál volby. Trump rovněž uvedl, že několikrát mluvil s Cookem po telefonu – mimo jiné i o přesunu výroby do Spojených států.

triptico1485535909491

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.