Zavřít reklamu

iPhone 2G byl bezesporu revolučním telefonem. Však je to také několik dní, co tento legendární přístroj oslavil desetileté výročí. Jednalo se vskutku o produkt, který změnil podobu nejen mobilního segmentu, ale bez nadsázky celého světa. Mobilní telefon s dotykovým displejem a zaoblenými rohy zná dnes snad každý, a to právě díky telefonu iPhone. Mnoho lidí na něj vzpomíná v dobrém, zejména díky svým, v té době pokrokovým, funkcím. Jednou z nich byl na tu dobu poměrně slušný fotoaparát. Dnes by byl víceméně k smíchu, ale minimálně jeden iPhone 2G do dnešního dne stále funguje a překvapivě jako fotoaparát. 

Američan Joe Cunningham má iPhone 2G hned dvakrát. První funkční, který do loňského roku používal jako „daily driver“ a druhý, který používá jen na focení. Mohlo by se zdát, že archaický fotoaparát z původního iPhonu bude stát za nic. Cunninghamův iPhone je ovšem poškozen a veškeré fotografie tak dostávají zcela jiný nádech. Fotky pořízené tímto telefonem vypadají, jakoby jste se na svět dívali zpoza nějakého filtru.

Důvod, proč iPhone pořizuje takto „poškozené“ snímky, mu není známý. Jediné, co ví, je, že se takto poškodil po šesti letech používání. Joe, jakožto amatérský fotograf, okamžitě spatřil potenciál, který se mu najednou do rukou dostal. S jeho telefonem se nedají fotit portrétové fotografie, ani nějaké detailnější záběry, ale takové snímky městské scenérie nebo architektury vypadají velmi zvláštně. Autor provozuje blog, na kterém své fotografie prezentuje. Do budoucna prý plánuje i knihu.

iPhone 2G first generation FB

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.