Zavřít reklamu

Téměř pět let starý iOS 6 je dnes mnohými Apple fanoušky stále považován za nejlepší systém pro iPhone, jaký kdy Apple vydal. Jednalo se totiž o vůbec poslední verzi ještě před tím, než se iOS převlékl do nového flat designu. Zároveň jde také o poslední iOS, který ještě nesl odkaz Steva Jobse. Bohužel dnes je iOS 6 již skutečně minulostí a pokud je na nějakém iPhonu nainstalovaný, tak se z něho stává okamžitě raritní a vzácné zařízení. Nicméně díky tweaku CoolBooter se někteří nadšenci mohou vrátit zpět do minulosti a iOS 6 si na svůj iPhone znovu nainstalovat.

To vše samozřejmě navzdory tomu, že Apple podobný návrat už dávno neumožňuje. Stačí jen na jailbreaknuté zařízení nainstalovat zmíněný tweak a poté si vybrat jakou verzi systému chcete nainstalovat. Hodně zajímavé je i to, že ačkoli si nainstalujete starší systém, zůstane vám i ten současný a mezi jednotlivými systémy lze přepínat. CoolBooter tedy snad vůbec poprvé umožňuje na telefon od Applu nainstalovat dvě různé verze systému.

Z jednoho systému na druhý se uživatel přepne obyčejným restartem zařízení. Pro instalaci druhého systému je potřeba mít v iPhonu několik gigabajtů volného místa, jelikož se nainstaluje skutečně plnohodnotný systém, nikoli jen nějaká náhražka, která se jako iOS 6 (případně jako jiná verze) jen tváří. Odezva staršího systému je tedy dokonalá, bez jakýchkoli problému a vše je tak, jako kdybyste na telefonu měli jen jeden jediný systém přímo od Applu.

dual boot iOS 6 iOS 9

Dnes nejčtenější

.