Zavřít reklamu

Co se nových produktů společnosti Apple týče, čeká nás teď období sucha. První letošní novinky by se měly objevit až v průběhu jara a podle všech dosavadních informací to vypadá, že si hlavní roli zahraje iPad. Apple by měl svou tabletovou nabídku výrazně překopat. Nějaké modely skončí a minimálně jedna novinka se objeví. Tou novinkou by měl být 10,5″ iPad, který tak doplní svého 12,9″ a 9,7″ sourozence. A právě nad tímto prostředním iPadem visí nejvíce otazníků, jelikož nikdo příliš neví, co od něj můžeme očekávat. 

Se svou teorií přišel designér Dan Provost, který dělá pro Studio Neat. Na webovém portálu Medium umístil skeče toho, jak by podle něj měl nový 10,5″ iPad Pro vypadat, pokud bude brát v potaz všechny doposud známe spekulace.

Když vzal v potaz všechna technická řešení Applu (zejména poměr rozlišení vůči velikosti obrazovky a poměru stran), vyšel mu najevo jeden logický prototyp, který akorát zapadá do 10,5″ rozměru obrazovky. Podle jeho výpočtů a návrhů tak nový 10,5″ iPad Pro nabídne na své obrazovce stejné rozlišení, jako má 12,9″ model, avšak díky menšímu panelu nabídne také stejnou hustotu pixelů (324ppi), kterou disponuje model Mini. Vzhledem k tomu, že spekulace o „10 a něco palcovém“ iPadu kolují již nějakou dobu není důvod proto, jim nevěřit. Mluví se o tom, že Apple zruší řadu Mini a zanechá pouze 3 velikosti „klasických“ iPadů s tím, že dva největší budou „Pro“ a 9,7″ model bude jakýmsi základním modelem v nabídce.

ipadpro105-800x551

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.