Zavřít reklamu

V souvislosti s Nintendem a iPhonem se v současné době skloňuje převážně herní novinka ve formě Super Mario Run. Hra pro iPhone, která byla s velkou pompou představena na zářijové keynote, konečně spatřila světlo světa a od vydání si ji stáhlo již více než 40 milionů uživatelů. Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o velmi úspěšný start. Opak je ale pravdou. Hodnocení hry jsou nanejvýše průměrné, reakce uživatelů spíše negativní a management samotného Nintenda není s dosavadním průběhem příliš spokojený. Nyní se ovšem objevila možnost, jak si pecky od Nintenda zahrát bez toho, aniž by se uživatel musel zabývat s poměrně nepovedenou novinkou.

Na obzoru se totiž objevuje emulátor s názvem Delta, který by mohl uspokojit hlad po herních klasikách z dílny Nintenda. Tento emulátor, který by měl být k dispozici jak pro iOS, tak pro Android, by neměl vyžadovat jailbreak a měl by umět spustit všechny klasické 2D hry několika různých konzolí.

delta-emulator-games

Delta emulátor je duševním nástupcem populárního emulátoru s názvem GBA4iOS, který byl velmi populární dva roky zpátky. Apple jej ovšem „zakázal“ a uživatelé tak měli smůlu. Autor tohoto původního nástroje o sobě dává vědět znovu. Delta emulátor dokáže spustit hry z konzolí jako Game Boy, Game Boy Advance, Super Nintendo, Nintendo 64 a další. Vývojář předpokládá, že by měl být Delta emulátor hotový do poloviny roku 2017. V současné době je projekt ve fázi betatestování, už nyní se něm však dají hrát portované hry v poměrně slušné kvalitě a uživatelské přívětivosti. O dalším vývoji vás budeme informovat.

delta-emulator-menus

Aktualizováno o video od EverythingApplePro, který už emulátor v beta verzi testuje:

nintendo_iphones-800x400

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.