Zavřít reklamu

Dnes večer vydal Apple aktualizaci operačního systému macOS Sierra 10.12.2, v níž opravil několik chyb a vyřešil problém s životností baterie, na který si stěžovali někteří majitelé nových MacBooků Pro s Touch Barem. Podle Applu je indikátor životnosti baterie nepřesný a právě tento nedostatek vedl ke zmatkům v informacích ohledně výkonu baterie. Proto Apple tento indikátor v nejnovější aktualizaci macOS Sierra odstranil.

Apple má jasno – problémy s životností baterie u nových MacBooků mají původ v nesprávně fungujícím ukazateli a proto tuto funkci u nejnovější aktualizace macOS Sierra již uživatelé nenajdou. Ukazatel bude i nadále zobrazovat zbývající procento životnosti baterie, nedozvíme se z něj už ale čas, který MacBooku zbývá. Údaje o procentech jsou podle Applu přesné, ale vzhledem k dynamice, s jakou jsou počítače používány, nelze plně spoléhat na ukazatel zbývajícího času.

Každá akce, provedená na MacBooku, má totiž na spotřebu energie odlišný vliv, proto nelze podle Applu považovat údaj o zbývajícím čase za legitimní. Kromě aplikací, se kterými celou dobu pracujeme, se v pozadí odehrává ještě nespočet procesů, o nich uživatelé netuší, že mají značný vliv na životnost baterie. Uživatelé se slabším výkonem mohou používat aplikace, které nejsou optimalizované pro nový MacBook Pro, a pokud u patnáctipalcového stroje některá z aplikací „zaútočí“ na grafickou kartu, životnost baterie utrpí značnou ztrátu.

Indexování Spotlightu, synchronizace fotografií na iCloudu a další procesy v pozadí mají rovněž na životnost baterie neblahý vliv, obzvlášť u nových počítačů. Apple provedl rozsáhlé testování baterie u nových MacBooků Pro s Touch Barem a stojí si za tím, že vydrží skutečně 10 hodin a že původcem problémů je chybný indikátor.

batterylifeindicator

 

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.