Zavřít reklamu

Zhruba před měsícem a půl představil Apple nové verze svých operačních systémů, a to konkrétně iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Všechny tyto nové operační systémy jsou stále k dispozici pouze v beta verzích pro vývojáře a testery, každopádně si je instaluje i mnoho obyčejných uživatelů. Pokud jste si i vy nainstalovali některý z nových systémů, tak se dost možná kromě různých chyb musíte vypořádávat se sníženým výkonem nebo slabší výdrží baterie. V tomto článku se proto společně podíváme na to, jak můžete prodloužit výdrž baterie Apple Watch s watchOS 9 beta.

Ruční snížení jasu

Nejvíce energie si při používání Apple Watch vezme jejich displej. Samozřejmě platí, že čím vyšší máte nastavenou intenzitu jasu, tak tím je displej na baterii náročnější. Jednoduše tak můžete nadměrné spotřebě energie na jablečných hodinkách ručně snížit jas, čímž výdrž rozhodně prodloužíte. Pokud byste ve watchOS 9 chtěli snížit jas, tak stačí, abyste přešli do Nastavení → Zobrazení a jas. Zde už jen stačí, abyste klepnutím na ikonu menšího sluníčka jas snížili na nejnižší hodnotu. Apple Watch nemají automatickou regulaci jasu, takže tak, jak intenzitu nastavíte, tak bude celou dobu.

Deaktivace notifikací

Jak už jsem zmínil na předchozí stránce, tak především displej spotřebovává nejvíce energie v baterii. Nejenže je tedy důležité snížit intenzitu jasu, kromě toho je nutné také zaručit, že se displej nebude zbytečně rozsvěcovat. Nejčastěji dochází k rozsvěcování displeje tehdy, když vám přijde nějaká notifikace. Pro omezení rozsvěcování displeje tedy stačí omezit příchod notifikací. Toho docílíte jednoduše aktivací režimu soustředění, což provedete otevřením ovládacího centra a klepnutím na ikonu měsíce, kde je pak možné režim vybrat. Popřípadě lze oznámení kompletně spravovat v aplikaci Watch, kde přejděte do Moje hodinky → Oznámení.

Deaktivace probuzení displeje po zvednutí ruky

Kromě příchozích notifikací způsobuje rozsvěcování displeje Apple Watch také zvednutí zápěstí. Tímto se ve výchozím nastavení displej Apple Watch rozsvítí, takže ihned uvidíte čas či konkrétní obsah, bez nutnosti se jakkoliv dotknout displeje či těla hodinek. V některých případech ale může dojít ke špatnému rozpoznání pohybu a displej Apple Watch se tak rozsvítí i tehdy, kdy to není potřeba, což způsobuje vyšší spotřebu energie. Pro deaktivaci této funkce stačí přejít do aplikace Watch, kde pak přejděte do Moje hodinky → Zobrazení a jasvypněte funkci Probudit zvednutím zápěstí.

Úsporný režim pro chůzi a běh

Jablečné hodinky většina z nás využívá především pro sledování zdraví a každodenní aktivity. Právě při sledování cvičení dochází k největší spotřebě energie, jelikož jsou v pohotovosti prakticky všechny systémy a funkce. Pokud cvičíte několik hodin denně, tak jistě víte, že při sledování cvičení jde stav baterie strmě dolů. Každopádně je možné aktivovat úsporný režim pro chůzi a běh, kdy se přestane zaznamenávat srdeční aktivita, čímž výrazně prodloužíte výdrž Apple Watch. Pro zapnutí stačí přejít do aplikace Watch, kde otevřete Moje hodinky → Cvičení a zde zapněte funkci Úsporný režim.

Vypnutí sledování srdeční aktivity

Na předchozí stránce jsme si ukázali, jakým způsobem lze vypnout sledování srdeční aktivity pro chůzi a běh. Pokud však chcete zajistit ještě delší výdrž Apple Watch, tak můžete sledování srdeční aktivity deaktivovat kompletně. To znamená, že přijdete také o výpočty spálených kalorií, oznámení o srdci a EKG či sledování aktuálního srdečního tepu. Tato funkce se tak hodí hlavně pro ty jedince, kteří využívají Apple Watch jako prodlouženou ruku iPhonu. Deaktivaci provedete v aplikaci Watch, kde přejděte do Moje hodinky → Soukromí a zde aktivujte možnost Srdeční tep.

Dnes nejčtenější

.