Zavřít reklamu

Apple má rád peněženky svých uživatelů. Kromě toho, že jim z nich každoročně odtékají stovky milionů dolarů, jim také umožňuje pohlcovat své uživatele čím dál více a tím je hlouběji integrovat do vlastního ekosystému. První krůčkem bylo představení Apple Pay, které dnes využívá mnoho uživatelů, kteří na tuto službu nedají dopustit. Dalším pokusem byla funkce Wallet (Peněženka), ve které mohl uživatel spravovat mnoho různých účtů. Ať už toho k iTunes nebo bankovního, věrnostních karet, permanentek, lístků do kina, letenek a mnoho dalšího. Nyní se služba opět rozšiřuje.

Společnost nově koketuje s myšlenkou toho, že by se v Apple Wallet mohly v blízké budoucnosti objevit také osobní doklady. U nás je to nejspíš utopie, vzhledem k tomu, že nejsme schopní sjednotit ani občanský, řidičský, zbrojní a další průkazy do jedné kartičky, ale v USA se o to možná pokusí. Alespoň se tedy o tuto vizi podělila viceprezidentka pro Apple Pay, Jennifer Bailey.

O tomto záměru hovořila na právě probíhající konferenci Code Commerce, která se koná v San Francisku. Nesdělila žádné konkrétní plány a řešení, potvrdila ovšem, že by se Apple do takovéhoto procesu velmi rád zapojil. Kromě osobní identifikace je pro společnost dalším cílem také osobní doprava. S tímto segmentem mají zatím zkušenost z Japonska, kde se prý funkčnost osvědčila. Možná se tak jednou opravdu dočkáme toho, že všechny potřebné doklady, karty a další věci, budeme mít k dispozici ve svém telefonu.

ios-9-apple-pay-hero

Zdroj: Recode

Dnes nejčtenější

.