Zavřít reklamu

Poptávka po nejnovějším iPhonu 7 Plus je stabilní, u iPhonu 7 a iPhonu SE ale podle společnosti BlueFin Research Partners došlo k poklesu. Objevuje se čím dál více zpráv o tom, že Apple začíná redukovat své plány pro příští čtvrtletí. Údajně jde o pokles v počtu několika milionů kusů telefonů. Navzdory tomu, že předpovídají propad prodejů iPhonu, se o budoucnost iPhonu 7 Plus analytici zatím neobávají.

Analytici ze společnosti BlueFin Research Partners uvedli, že pro první čtvrtletí roku 2017 zredukoval Apple své plány na produkci iPhonů – konkrétně se jedná o pokles z 59 milionů plánovaných kusů na 53 milionů kusů. Pokles je podle odborníků zapříčiněn zkrouhnutím dodávek iPhonu 7 a iPhonu SE. Plány na distribuci většího a dražšího iPhonu 7 Plus ale podle analýz zůstávají nezměněné. V průběhu tohoto čtvrtletí dojde podle analytiků k expedici 77 milionů kusů iPhonů, v následujícím čtvrtletí půjde o 51 milionů kusů. Za první čtvrtletí fiskálního roku 2016 bylo Applem vyexpedováno 74, 779 milionů iPhonů, za druhé čtvrtletí pak 51,193 milionů kusů. Pro celý fiskální rok 2017 předpovídají analytici 222 milionů vyexpedovaných iPhonů – za loňský rok to bylo necelých 212 milionů.

Vysoká poptávka po dražším iPhonu 7 Plus je z mnoha hledisek velice zajímavá. Zásluhu na tom mají některé inovace, kterých se tento model dočkal, jako je například duální čočka zadního fotoaparátu. Zákazníci Applu si podle BlueFin rádi připlatí za nové, užitečné funkce. Kromě duálního fotoaparátu přinesl letošní model i rychlejší procesor, lepší displej a novinku Taptic Engine. U příštího modelu se očekávají revolučnější novinky v podobě zakřiveného OLED displeje a dalších funkcí. Nejen z tohoto důvodu hledí analytici do příštího roku vcelku s nadějí.

iphone-7-what-fb

Zdroj: MotleyFool

Dnes nejčtenější

.