Zavřít reklamu

Pokud jste ještě neaktualizovali svůj Mac na nejnovější verzi operačního systému macOS 10.12 Sierra, určitě jste si všimli, že se vám v Mac App Store ukazuje v záložce s aktualizacemi velký banner. Ten zakrývá v okně hodně místa a mnohým uživatelům může překážet. Jestli tedy aktualizovat nechcete, určitě byste uvítali způsob, jak banner odkazující na instalaci nové verze odstranit.

Ke skrytí banneru naštěstí existuje opravdu jednoduchý trik, po němž se aktualizace přestane zobrazovat.

Jak v Mac App Store skrýt update banner macOS Sierra

  1. Na svém Macu otevřete App Store.
  2. V horní části klikněte na poslední tlačítko „Aktualizace“.
  3. Přejeďte myší na velký banner pro aktualizaci na macOS Sierra a klikněte na něj pravým tlačítkem myši (nebo Control + levé tlačítko myši).
  4. Zobrazí se nabídka, která umožní aktualizaci skrýt.
macos-sierra-update-banner

Po kliknutí se aktualizační banner skryje a už vás nebude dále obtěžovat. Díky tomu budou mít ostatní aplikace více prostoru pro zobrazení aktualizací a vy nebudete muset tolik scrollovat.

Pokud je váš Mac kompatibilní s nejnovější aktualizací, je už jen z bezpečnostního hlediska dobrým krokem ji nainstalovat. Dalším důvodem jsou opravy chyb a nové funkce, které verze operačního systému macOS Sierra přinesla. Jestliže se tedy po skrytí banneru někdy rozhodnete přeci jen novou verzi nainstalovat, můžete tak jednoduše učinit opět přes App Store, ve kterém aktualizaci najdete na tomto odkazu.

macos-sierra-instalace-fb

Zdroj: osxdaily

Dnes nejčtenější

.