Zavřít reklamu

V aplikaci Twitter pro iOS aktuálně probíhá testování nového způsobu otevírání webových odkazů. Ty by se měly automaticky otevírat ve čtečce pro Safari. Webový prohlížeč Safari pro iOS disponuje vestavěným módem „Čtečka“. Ten se dá aktivovat poklepem na ikonku vodorovných čar vedle pole pro vyhledávání. Zobrazení ve čtečce probíhá bez formátování, reklam a odkazů. lze v ní také přizpůsobit font a velikost písma.

Nového testovacího režimu si všimli v redakci Guardian. Webové odkazy, pocházející ze sociální sítě Twitter, se začaly automaticky otevírat ve čtečce pro Safari. V průběhu dnešního dne potvrdil Twitter webu TechCrunch, že novou funkci opravdu testuje. Jako důvod uvedl především usnadnění používání. Nevýhodou může být to, že autoři obsahu na odkazovaných stránkách nemohou přizpůsobit zobrazení svých webů pro čtečku.

fullsizeoutput_43f

Z takto načtených stránek nelze ani generovat tržby z reklam za zobrazení. Jak poznamenal The Guardian, některé weby se ve čtečce zobrazují nesprávně, což se může negativně odrazit na uživatelské zkušenosti. Vývojáři Twitteru údajně testují sérii změn v zájmu vylepšení služeb sítě. Jedná se o snahu stabilizovat Twitter po nedávném hromadném propouštění zaměstnanců, vypnutí aplikace Vine a neschopnosti najít kupce.

twitter_fb

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.