Zavřít reklamu

Zítra odpoledne se dozvíme, jak si Apple vedl v uplynulém roce. Na konci září totiž skončil fiskální rok a společnost tak plánuje zveřejnění svých ročních ekonomických výsledků. Dočkat bychom se měli několika věcí. V první řadě se uvidí, jak moc špatný letošní rok pro Apple byl (vzhledem k tomu, jak to vypadalo na konci každého kvartálu), ve druhé řadě dostaneme malou ochutnávku toho, jak dobře (nebo špatně) se prodává nový iPhone 7, jehož prodeje do tohoto období také krátce zasáhly. 

Z počátku je ovšem opět potřeba podotknout, že ony špatné výsledky za fiskální rok, nejsou špatné v klasickém slova smyslu. Většina společností by za ně byla vděčná, ne však Apple. Ne že by se společnosti příliš nedařilo, a hrozil jí bankrot, ale letos byly všechny kvartály horší, než ty v loňském roce. A přesně ten samý trend se očekává ve výsledcích za celý fiskální rok. Podle analytiků by měl Apple zažít první meziročně horší výsledky za celý rok. A to poprvé, po patnácti letech v novodobé historii společnosti.

Poprvé tak Apple zveřejní meziroční pokles celkového příjmu. Můžou za to především nízké prodeje iPhonů, které se objevily ve 2. a 3. kvartále letošního roku, stejně jako velmi nízký zájem o chytré hodinky, kterých se přes léto meziročně prodalo o 70% méně. Podle analytiků z VentureBeat Apple vykáže příjmy ve výši 215 miliard dolarů. V loňském roce to bylo 233,7 miliard dolarů. Pokud by to tak skutečně bylo, znamenalo by to meziroční pokles o 8%. Jen tak pro zajímavost, příjmy společnosti v roce 2001 dosáhly na „pouhých“ 5,36 miliard dolarů. Zítra se dozvíme, jak to bude doopravdy a zda-li na těchto předpovědích opravdu něco je.

apple-logo-apple-store-fb

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.