Zavřít reklamu

Apple má po celém světě stovky Apple Storů a všechny jsou si vesměs hodně podobné. Pak ale existuje jeden přímo u sídla Applu na 1 Infinite Loop, ve kterém naleznete věci, které v žádném jiném obchodě na světě nekoupíte. Jedná se totiž o speciální Apple Store, ve kterém kromě klasických produktů s nakousnutým jablkem naleznete i různé suvenýry jako trička, zápisníky, propisky nebo třeba různé hrnečky a lahve.

Minulý rok prošel obchod rozsáhlou rekonstrukcí a Apple jej oblékl do nové generace designu, na kterém se z velké části podílel samotný šéfdesignér Applu Jony Ive. Obchod je plně přístupný veřejnosti jako všechny ostatní Apple Story až na omezená parkovací místa před sídlem. Kupodivu se ale jedná o jeden z nejmenší Apple Storů, a tak se zde nepořádají žádné semináře, není zde Genisu Bar ani vám zde na počkání neopraví iPhone nebo jiný Apple produkt. Celá prosklená přední část sice obchod opticky zvětšuje, ale ve skutečnosti je opravdu malý.

V Apple Storu si můžete zakoupit iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV nebo různé obaly a příslušenství jako všude jinde, ale důvod, proč navštívíte právě tento obchod Applu, je jasný – speciální suvenýry. Ty Apple pravidelně obnovuje, tudíž když obchod navštívíte až třeba za rok, naleznete zde trička s jiným potiskem a stejně tak například i jiné hrnečky. Na fotografiích níže si však můžete prohlédnout, jaké suvenýry naleznete v obchodě aktuálně.

Koupit si tak můžete například 16 různých triček. Polovina z nich je barevná s logem Applu a druhá polovina černá s potiskem, který Apple pravidelně mění. Aktuálně můžete zakoupit tričko například s potiskem Siri, průhledného iPodu nebo Macintoshe a podobně. Na všech tričkách naleznete vzadu malé logo společnosti a také odkaz, že jste navštívili samotné sídlo Applu. Trička stojí $25 až $29, tedy v přepočtu 620 až 720 Kč.

Zakoupit ale můžete například i zápisníky s logem Applu, které se liší velikostí, kvalitou papíru a samozřejmě také cenou od $19 do $29 (470 až 720 Kč). K nim si ještě můžete pořídit propisky s logem Applu ve stříbrné, zlaté nebo růžově zlaté variantě za $35 (870 Kč). Propisky májí vyměnitelnou náplň, kterou můžete zakoupit na internetu, konkrétně se jedná o náplň zvanou Tornado Rollerball.

Nakonec ve speciálním Apple Storu naleznete hrnečky a termální lahve. Hrnečky s logem Applu jsou vyrobeny z porcelánu v Japonsku a zakoupit je můžete ve třech barevných variantách (bílá, šedá, černá) a dvou velikostech za 25 nebo 29 dolarů (620 nebo 720 korun). Termální lahve jsou také dostupné ve více barevných variantách a stojí $35 (870 Kč). Apple slibuje, že lahev dokáže udržet nápoj studený 24 hodin a teplý 12 hodin.

Speciální Apple Store u sídla Applu je opravdu zajímavý a nabízí nevšední zážitek, ale pokud se rozhodnete si koupit jen pár sběratelských předmětů, vaše peněženka to značně pocítí, ostatně jako u všeho od Applu. Nicméně pokud budete mít někdy možnost zavítat do Cupertina v San Fraciscu, pak Apple Store na 1 Infinite Loop navštivte a určitě nám pošlete fotografie na email, rádi je zveřejníme.

Aktualizováno: Náš čtenář Jaroslav navštívil Apple Store letos v létě a poslal nám několik fotografií, které naleznete níže.

apple-store-1-infinite-loop-fb

zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.