Zavřít reklamu

Čína dosáhla významného milníku v oblasti příjmů z App Storu. Ty činí za třetí čtvrtletí 1,7 miliardy dolarů. Údaje přinesla společnost App Annie. Od roku vždy 2010 vedly na tomto poli s naprostým přehledem Spojené státy americké, letos však přišla zásadní změna.

Čínský trh je nyní pro Apple nejbohatším zdrojem příjmů z App Storu pro iOS, druhé místo obsadily Spojené státy s 1,5 miliardami dolarů a na třetí příčce se umístilo Japonsko. Pro Apple jsou to jednoznačně skvělé zprávy, protože Čína pro něj byla především bitevním polem, kde musel soupeřit se společnostmi Huawei a Xiaomi.

Je to také slibné znamení toho, že vysoce moderní výrobky Applu i nadále přitahují spotřebitele a jsou přijímány i na největším trhu se smartphony na světě. V současné době utrácí čínští zákazníci App Storu za aplikace pro své iPady a iPhony pětkrát více, než tomu bylo před dvěma lety. Společnost App Annie předpovídá, že se Čína v roce 2020 stane pro Apple nejvýznamnějším zdrojem příjmů.

Velkou část tohoto vzrůstu lze připsat zejména herní kategorii, která tvoří 75% příjmů z App Storu. Nemalou mírou se na tom podepsala aplikace Pokémon Go, která zaznamenala bezprecedentní celosvětový úspěch – Čína v tomto směru nebyla žádnou výjimkou.

V Číně ale zaznamenaly dramatický nárůst i ostatní kategorie – například sekce zábavy nebo sociálních sítí své příjmy ve srovnání s uplynulým rokem ztrojnásobila. Zisk v kategorii zábavy vzrostl ze 100 milionů na 350 milionů, a to zejména díky populárním streamingovým aplikacím jako jsou iQIYI, Tencent Video nebo Youku.

app-store-fb

Zdroj: iDropNews.com

Dnes nejčtenější

.