Zavřít reklamu

Mobile World Congress je největší událostí v oblasti mobilních telefonů, která se koná každý rok. Sejdou se zde ti největší a nejvýznamnější výrobci a představují světu, s jakými novinkami přichází. Jedná se o velice sledovanou událost a právě kvůli tomu se nyní objevila zajímavá informace. Jedním z vystavovatelů pro příští ročník je společnost Apple. Což je samo o sobě velice zvláštní, protože se tak nikdy dříve nestalo. Cupertinská společnost se totiž nikdy těchto konferencí oficiálně nezúčastňovala. Příští rok má být první a otázkou je, co to znamená. 

Poslední akce podobného typu, na které se společnost oficiálně nacházela, byl Macworld v roce 2009. Od té doby Apple podobné akce nevyhledává, jelikož je údajně nepotřebuje, má totiž vlastní. Vypadá to však, že se zažité pořádky mění, jelikož příští rok bude na Mobile World Congress společnosti přítomna. Podle předběžných informací to vypadá, že má zarezervované celkem tři stanoviště. Jedno z těchto tří míst se nachází v hale nazvané App Space. Zde se budou, logicky, předvádět nové aplikace a technologie s nimi spojené. Možná půjde o něco spojené s HomeKitem, který se Apple snaží v poslední době dostat mezi zákazníky.

apple-mwc

Další dva prostory jsou však v kancelářských a konferenčních prostorách. Otázkou ovšem zůstává, co vlastně Apple na této akci představí, jelikož pro nic za nic zde asi nebude. MWC se koná na přelomu února a března tudíž v době, kdy se obvykle nic nového neohlašuje. Uvidíme tedy, s čím ve finále přijde.

Apple se podobných akcí přestal účastnit již před mnoha lety. Zejména díky tomu, že účast na takovýchto akcích nijak výrazně nepřispívala k tomu, že se společnost přibližovala novým zákazníkům. Příští rok to tedy bude po velice dlouhé době opět poprvé.

mobile-world-congress-2017

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.