Zavřít reklamu

Čína. Země, kde naleznete kopie snad úplně všeho a mnohdy je ani nepoznáte od originálu. Na falešné iPhony jsou v Číně už léta zvyklí, ale co dokonalé kopie MacBooků? V posledních týdnech se na trhu (hlavně na tom americkém a čínském) rozšiřuje dokonalá kopie MacBooku Air, kterou by neznalý uživatel na první pohled ani náhodou nepoznal od originálu.

Konkrétně se jedná o notebook od společnosti EZN, který vypadá opravdu jako originální MacBook. Liší se ale především balení, výbava, tloušťka a pak samozřejmě i porty na bočních stranách ultrabooku. Samozřejmostí je i to, že uvnitř nenaleznete žádný macOS nebo Hackintosh, ale obyčejné Windows 7.

Falešný MacBook se může pochlubit čtyřjádrovým procesorem Intel Celeron 1037U s grafickým jádrem Intel HD. Dále pak 2GB RAM, kterou lze případně navýšit a jen 32GB SSD, který lze také upgradovat na vyšší. Displej je stejně jako u originálního MacBooku 13,3palcový, ale nabídne FullHD rozlišení 1920×1080, což je mimochodem více, než má MacBook.

Na levé straně nalezneme namísto MagSafe jen obyčejný USB port, hned čtečku karet, 3,5mm jack a mikrofon. Na druhé straně je pak port pro napájení, druhé USB, HDMI a nakonec proprietární sloužící k připojení přibalené redukce, díky které si rozšíříte konektivitu o VGA a Ethernet port. Nahoře na displejem pak ještě nalezneme kameru s pouhými 0,03 megapixely, tudíž je prakticky nepoužitelná po hovory přes Skype.

Zajímavé je, že šasi je stejně jako u MacBooku skutečně hliníkové, ale celkové zpracování samozřejmě není tak dobré, ale na kopii není ani špatné, protože například i Apple logo na zadní straně svítí stejně jako na originálu. Opravdu špatně je na tom ale baterie, která má kapacitu jen 4000 mAh, a tak celková výdrž sahá na nějaké 2 až 2,5 hodiny, zatímco originální MacBook Air vydrží až 13 hodin.

Video, které naleznete níže, kde jeho autor falešný MacBook ukazuje, slouží hlavně jako varování. Prezentovaná kopie MacBooku je totiž poměrně povedená a snadno se tak může stát, že jí někdo bude prodávat v originální krabici jako pravý MacBook Air. Pokud tedy plánujete zakoupit MacBook z bazaru, vždy si jej nejprve prohlédněte a hlavně vyzkoušejte. Osobně jsem totiž tuto kopii našel za necelý 383 dolarů, což je nějakých 9 200 Kč, a tak se jedná pro podvodníka o poměrně snadnou cestu, jak se obohatit.

fake-macbook-air-fb

Dnes nejčtenější

.