Zavřít reklamu

V průběhu beta testování iOS 10 byla v systému funkce, která uživatelům iPhonů a iPadů oznamovala, pokud si nainstalovali zastaralou aplikaci, která nebyla optimalizována pro 64-bitový systém. Pokud si uživatel podobnou aplikaci nainstaloval a následně spustil, vyskočila notifikace která hlásila, že uživatel spouští aplikaci, která může výrazně omezit výkon zařízení. Jakmile se iOS 10 dočkalo oficiálního vydání, tato hláška zmizela. S aktualizací iOS 10.1 je ovšem zpět, ovšem na uživatele to tentokrát zkouší trochu jinak.

Pokud aktualizujete svůj iPad a iPhone na nejnovější verzi iOS a z App Store si stáhnete nějakou zastaralou aplikaci, při jejím spuštění na vás vyskočí notifikace s následujícím textem: „xyz může zpomalit váš iPhone – vývojář této aplikace musí zajistit její aktualizaci aby zlepšil její kompatibilitu“ (nebo něco v tomto smyslu). Jedná se tedy o agresivnější přístup, než když by na vás vyskočilo pouze upozornění, že používáte aplikaci s potenciálním sníženým výkonem.

32-bitových aplikací je v App Store stále poměrně dost. A to i přes to, že Apple určil termín konečného přechodu na 64-bitový systém již na rok 2015. Dnes, rok po skončení této lhůty, se stále najdou mraky aplikací, které běží na 32-bitových instrukčních sadách. S přechodem na 64-bitový systém Apple začal v roce 2013, kdy vydal iPhone 5s s prvním 64-bitovým procesorem A7. 1. února byla podpora 64-bitové architektury povinnou pro všechny nové aplikace. Od 1. června pak měly všechny aplikace v App Store již běžet na 64-bitech. Nestalo se tak a Apple začíná hrozit. Prozatím jde pouze o notifikace, ovšem počínaje dnešním dnem, vývojáři mají 30 dní na to, aby do svých aplikací zakomponovali 64-bitovou podporu. Pokud to do 30 dnů neudělají, jejich aplikace z App Store zmizí.

peggle-800x450

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.