Zavřít reklamu

Asi to jde tak nějak s věkem, ale letos jsme se o to, abychom se na nový iPhone 7 podívali jako úplně ti nejprvnější, nějak výrazně nebili. Bohatě nám stačilo, že se k nám dostane v době psaní recenze a zprostředkujeme vám najednou jak první dojmy, tak po pár dnech používání i samotnou recenzi. Nyní je to již několik hodin, co si s novinkou od Applu hraju, a proto bych se s vámi o první dojmy rád podělil.

Na stole mi přistál, díky našim kolegům z PCexpres, iPhone 7 Plus 256GB, tedy telefon, který oproti loňskému modelu doznal největších změn. Pojďme se podívat na to první, co vám padne do oka, když si osaháte nový iPhone 7 Plus.

Tím prvním, čeho si všimnete, je samozřejmě design a nutno podotknout, že i když se oproti loňskému roku téměř nezměnil, malé detaily, které jsou nové, jsou tak působivé, že celkově telefon vypadá skutečně lépe než jeho předchůdce. Zjednodušené plastové pásy pro antény vypadají mnohem lépe než u předchozí generace a v případě Jet Black nebo Black varianty máte vůbec co dělat, abyste je našli. Pokud vám antény skutečně velmi vadí, pak sáhněte právě po těchto dvou variantách, které je dostatečně skrývají.

Stejně tak lépe působí boční tlačítka bez výřezu a taktéž symetrická spodní strana telefonu s chybějícím 3,5mm jack konektorem. Apple zkrátka vzal design iPhone 6s a dotáhl jej k dokonalosti, snad až na vystouplý fotoaparát, ale na to jsme si již zvykli.

img_0582

Další zajímavou novinkou je Home Button, který poprvé v historii iPhonů není mechanický, ale má takzvanou haptickou odezvu, která upřímně působí skvěle a po zhruba třech stlačeních si na ni zvyknete a klasické tlačítko již nikdy nebudete chtít. Přece jen nás haptický motorek naučil Apple používat díky Apple Watch a MacBooku, ale i když je iPhone 7 prvním produktem u kterého se s ním setkáte, zvyknete si okamžitě. Zajímavostí je, že hmatová odezva u telefonu funguje nejen při stisknutí tlačítka, ale například i když vysunete ovládací centrum  a ono narazí do vrchní části displeje nebo naopak, když stáhnete oznamovací centrum. Jedná se o malou, ale vtipnou vychytávku umocňující pocit z používání telefonu.

Fotografie bez optického / s optickým zoomem

img_0041
img_0042

Samotný displej vás upoutá na první pohled a pokud vám rok v kapse chrastil iPhone 6s, ihned si všimnete  živějších barev, které jsou více líbivé než u předchůdce. I ten samozřejmě nabízel skvělé barvy, ale iPhone 7 je posunul ještě o kousek dál díky lepšímu jasu a dalším novinkám tykajících se displeje. Celkově tak telefon vypadá živěji a v kombinaci s rychlostí, kterou disponuje tak působí velmi hravě.

Fotografie z iPhone 7 Plus

Co mě naopak na první pohled mírně zklamalo, je optický zoom. Upřímně jsem si po pár použitích říkal, zda tohle je skutečně to, proč mám mít na telefonu dvojici fotoaparátů. Dvojnásobný zoom není nijak významný, aktivujete jej pouhým dotykem na displej. Dvojnásobný zoom je však něco, co vám ve výsledku příliš nepomůže a navíc, za ty roky co jsme věděli, že zoom je něco, co se u smartphonů zkrátka nepoužívá fotíme tak nějak bez něj a upřímně to nikomu nikdy nějak významně nevadilo. Uvidíme tedy, jak mě zaujmou další věci, které iPhone 7 Plus dokáže díky duální kameře, ale co se týká zoomu, který je tou nejvíce propagovanou vychytávkou, osobně si myslím, že to není nic kvůli čemu se vyplatí kupovat větší model.

Samozřejmě výše uvedené řádky berte pouze jako dojmy po prvních pár hodinách hraní s telefonem a některé názory se mohou změnit a to i radikálně. Detailně se o všem dozvíte v recenzi, kterou najdete pochopitelně na LsA. Na recenzi iPhone 7 Plus se můžete těšit v nejbližších dnech, stejně jako na recenzi iPhone 7 o kterou se postará Dan. Sledujte Letem světem Applem každý den a dozvíte se vše, co vás o Applu zajímá.

img_0589

 

Dnes nejčtenější

.