Zavřít reklamu

Prostřednictvím svého blogového příspěvku informoval Zoom své uživatele o chystané aktualizaci, která jim přinese nové a jistě užitečné funkce. Ty vycházejí s technologických novinek, které byly představeny s novými iPady Pro. Tím hlavním je samozřejmě Center Stage, neboli centrování záběru. 

Funkce Center Stage, která je dostupná u nových 11 a 12,9“ iPadech Pro, využívá ultraširokoúhlou přední kameru v kombinaci se strojovým učením, které vás udrží v obraze i když se při hovoru pohybujete. Dokonce rozpozná, když se na scéně objeví další osoba, nebo když ji některá opustí. Zoom tuto funkci implementuje do svého prostředí, takže slibuje příjemnější zážitek z používání aplikace, ať své konferenční hovory vyřizujete za kancelářským stolem nebo v pohybu.

zoom-center-stage-ipad-pro-support

Tuto funkci navíc budete moci volitelně zapínat nebo vypínat, jak je vidět na obrázku výše. Podpora centrování záběru do aplikace Zoom bude k dispozici s její aktualizací na verzi 5.6.6, a to na 11“ iPadu Pro 3. generace a 12,9“ iPadu Pro 5. generace, tedy aktuálních novinkách společnosti Apple, které jsou již osazeny čipem M1.

Až 48 uživatelů najednou 

Aktualizace však přinese novinek více. Patří mezi ně např. vylepšení virtuálního pozadí, možnost aplikovat rozmazané prostředí, nechybí ani vylepšená upozornění na ochranu osobních údajů při živém vysílání a konečně vylepšení zobrazení galerie (kompletní výčet novinek najdete na stránkách zoom.us).

Předchozí modely iPadu mohou v zobrazení „Gallery“ vidět až 25 video dlaždic, ale ti, kteří používají Zoom na 12,9palcovém iPadu Pro, mohou nyní vidět až 48 těchto dlaždic (6×8 v režimu na šířku). To jim nabídne lepší přehled o všech účastnících přítomných zejména na velkých schůzkách. Toto umí už všechny iPady, ale záleží model od modelu, kolik účastníků můžete vidět najednou. Abyste to zjistili, stačí k tomu při hovoru na displeji učinit gesto sevření nebo rozevření prstů.

Dnes nejčtenější

.