Zavřít reklamu

Máme tu začátek září a to znamená, že prázdniny skončily a mnoho z nás začalo chodit do školy nebo se chystá do školy v průběhu září či října nastoupit. V dnešním článku jsme pro vás připravili deset aplikací, které mohou přijít vhod právě ve školním prostředí. Připravili jsme pro vás aplikace Sleep If U Can, Fyzikální vzorce, iStudiez, Jednotky, Any.do, iSchool, Čeština do kapsy, Wolfram|Alpha, Duolingo a Matematické vzorečky. V případě, že jste v článku nenašli nějakou aplikaci, kterou rádi a často využíváte ve škole, tak se podělte o tipy na aplikace s ostatními uživateli.

Sleep If U Can
V první řadě je vcelku důležité vůbec do školy vstát a s tím vám pomůže Sleep If U Can. Tato aplikace je doslova jednou z nejotravnějších alarmových aplikací, takže vás z postele opravdu vyštípe. A jak ten strašný alarm vypnout? Můžete si zvolit jednu z variant – Shake Mode (zatřeste zařízením), Math problem mode (musíte vyřešit matematický problém) a Picture dismiss mode (zaznamenejte určité místo (např. koupelnu) a abyste vypnuli alarm, tak musíte na dané místo dojít a vyfotit). S Sleep If U Can se můžete rozloučit se zaspáním.

[appbox appstore id609598558]

Fyzikální vzorce
Nejste fanouškem fyziky? Rádi byste co nejrychleji vypočítali vzorce a měli fyziku z krku? Fyzikální vzorce je přehledná aplikace, která vám nabízí nápovědy pro snadné vypočítání fyzikálních vzorců. Aplikace nabízí 17 fyzikálních vzorců (archimédův zákon, teplo apod.). Při hodinách fyziky určitě aplikaci uplatníte.

[appbox appstore id941584786]

iStudiez
iStudiez je velmi praktickou aplikací pro všechny studenty. Už nikdy nezmeškáte žádný kurz či přednášku a budete moci sledovat všechny úkoly a deadliny, naplánovat si domácí úkoly a mnoho dalšího. Aplikace je k dispozici i na Apple Watch a Mac. Plnou recenzi aplikace najdete zde. První verze aplikace je pro iOS zařízení a druhá verze je pro OS X.

[appbox appstore id310636441]

[appbox appstore id402989379]

Jednotky
Hledáte nějakou snadno použitelnou aplikaci na převod jednotek, která vám pomůže ve škole i mimo školní prostředí? Aplikace vám umožní rychle a pohodlně převést různorodé jednotky. Jednotky nabízí 20 kategorií (odpor, délka, teplota, čas a mnoho dalších).

[appbox appstore id878227573]

Any.do
Poměrně podstatné je také zaznamenávat si veškeré úkoly, které po vás učitelé chtějí a s tím vám pomůže Any.do. Zaznamenejte si všelijaké úkoly, organizujte školní projekty a sdílejte seznamy s vašimi spolužáky – aplikace vám značně usnadní život. Any.do synchronizuje data přes všechna zařízení, takže budete mít neustálý přehled. Přidávejte videa, audio, fotky a Dropbox soubory k jakémukoliv úkolu. První verze pro iOS a druhá pro OS X.

Recenze uživatele:
,,Přesně to co jsem dlouho hledal!“

[appbox appstore id497328576]

[appbox appstore id944960179]

iSchool
Tato aplikace je velmi minimalistická, ale přesto obsahuje vše, co potřebujete. Rozvrh a poznámky jsou připojeny ke školním hodinám/přednáškám a aplikace poskytuje mnoho dalších funkcí. Máte možnost zaznamenávat si známky a domácí úkoly. Udělejte si fotografii nebo použijte funkci nahrávání hlasového záznamu k vytváření poznámek. iSchool podporuje český jazyk, což je velmi fajn věc. Velmi prosté. Velmi užitečné. Jeden z českých uživatelů napsal recenzi, že aplikace po spuštění okamžitě spadne, já aplikaci staženou mám a zatím mi nespadla, takže je to na Vašem posouzení.

[appbox appstore id702741450]

Čeština do kapsy
Jste tak trochu na štíru s naším krásným českým jazykem? Pokud ano, tak se vám bude zcela jistě hodit aplikace Čeština do kapsy. I když každému, kdo si s češtinou rozumí, občas vypadne nějaké pravidlo nebo vyjmenované slovo. Potřebujete si někdy ujasnit, kde se píše mě/mně, kde napsat velké písmeno a mnoho dalších záludností? Čeština do kapsy vám přijde určitě vhod. Pokud si myslíte, že máte češtinu v malíčku, tak si můžete vyzkoušet krátký test (25 otázek), který ukáže, jak na tom se znalostmi doopravdy jste a po skončení testu vám udělí známku jako ve škole.

[appbox appstore id920738115]

WolframAlpha
Wolfram|Alpha je velmi zajímavou aplikací, která se stává definitivním zdrojem pro okamžité odborné znalosti a výpočty. Napříč tisíce domén Wolfram|Alpha využívá velkou sbírku algoritmů a dat pro výpočet odpovědí a generování zpráv pro vás. Domény obsahují nepřeberné množství informací, např. matematiku (elementární, algebru, geometrii, aplikovanou matematiku a další), statistiku, fyziku (mechanika, termodynamika, nukleární a další), chemii, strojírenství, astronomii, jednotky, počasí, geografii, historii, kulturu, hudbu a vše na co si vzpomenete. Bohužel český a slovenský jazyk aplikace zatím nepodporuje.

[appbox appstore id334989259]

Duolingo 
Máte hrůzu z učení cizích jazyků? Chcete, aby bylo učení jazyků mnohem zábavnější? Duolingo je skvělou aplikací, která vám bude velmi užitečným pomocníkem při učení jazyků. V této aplikaci máte na výběr několik různých úrovní – od základů až po tématické celky jako jídlo, oblečení, zvířata či čas. Po absolvování několika tématických celků můžete své znalosti otestovat, abyste mohli vstoupit do úrovně další. Zábavnou formou se můžete naučit španělsky, francouzsky, německy, portugalsky, italsky, irsky, dánsky, nizozemsky, švédsky a samozřejmě anglicky.

[appbox appstore id570060128]

Trello
Trello vám nabízí pohled na všechny vaše projekty, ať už se jedná o projekty školní nebo pracovní. Ať už vedete tým, píšete epickou slohovou či seminární práci nebo jenom potřebujete rychle vytvořit nákupní seznam, tak vám Trello nabízí pomocnou ruku, abyste dokázali dokončit své úkoly a zůstali organizováni. Vytvářejte si nástěnky, abyste mohli spravovat cokoliv na čem právě pracujete (můžete je využívat pouze vy nebo přizvat své spolupracovníky, kamarády či členy rodiny), přidávejte si karty s různými úkoly, které musíte splnit, přidělte úkoly sobě nebo svým spolupracovníkům, nahrávejte fotky a videa či jiné soubory a mnoho dalšího. Navíc je fajn, že Trello je k dispozici i na Apple Watch.

[appbox appstore id461504587]

Matematické vzorečky
Matematické vzorečky je velmi praktická aplikace, která vám zobrazí snadné vypočítání matematických vzorců. Potřebujete vypočítat obvod, obsah, objem či povrch různých geometrických těles? Chtěli byste vypočítat pythagorovu větu, goniometrické funkce, trojčlenku a procenta? S tím vším vám aplikace pomůže.

[appbox appstore id909598310]

Načerpejte herní inspiraci do lavic ve článku 7 zajímavých českých her pro váš iPhone a iPad.

apps hero
Photo: ijackphone.com

Dnes nejčtenější

.