Zavřít reklamu

iOS 10 ofiko iconPříchod nové verze systému s označením iOS 10 se nezvratně blíží a nám zbývá už jen několik týdnů, než budeme mít možnost si finální verzi nového iOS na naše zařízení nainstalovat. Apple pro vývojáře i veřejnost pravidelně vydával beta verze, ve kterých jsme mohli sami okusit, jaké novinky iOS 10 přinese a na co se můžeme těšit. Dnes vám představíme 7 nejlepších nových funkcí, které iOS 10 poskytne.

 

Nikdy vám nedojde paměť

S příchodem nového iPhonu 7 jsou spekulace, že se Apple konečně zbaví základní 16 GB varianty, která mohla stačit v minulých letech, ale nyní s možností natáčet 4K videa a pořizovat live-photos ve vysokém rozlišení, je tato velikost paměti pro mnoho uživatelů nedostačující. Pro ty, kterým na jejich stávajících zařízeních pomalu dochází volná paměť, přináší iOS 10 novinku, která optimalizuje úložiště a uvolní místo pro nové soubory.

V iOS 10 je nyní nové nastavení, které dovolí uživateli povolit automatické odstraňování písniček, které dlouho neposlouchal. Tato vychytávka by měla pomoci 16 GB zařízením, kterých je ve světě stále mnoho.

ios-10-music-storage

Sdílejte snadněji svoji polohu s vašimi přáteli

Se značným předěláním aplikace Zprávy je nyní možné dokonce i snadněji sdílet svoji aktuální polohu. Konkrétně si nyní aplikace všímá i kontextu a po obdržení určité zprávy uživateli umožní jednoduše odpovědět zasláním polohy kliknutím. Jak je vidět v příkladu, když se někdo zeptá „Where are you?“ (Kde jsi?), automaticky vyskočí možnost sdílet vaši aktuální polohu.

ios-10-current-location

Možnost vymazat předinstalované aplikace

Po několika letech konečně Apple vyhověl uživatelům a umožňuje vymazat předinstalované aplikace. Uživatelé už si nebudou muset nepotřebné aplikace schovávat do složky a nezbývalo jim nic jiného, než ji prostě ignorovat. Zde je seznam aplikací, které půjdou odstranit: Kalendář, Kompas, Kontakty, FaceTime, Najít přátele, Home, iBooks, iTunes Store, iCloud Drive, Mail, Mapy, Hudba, News, Poznámky, Podcasty, Připomínky, Akcie, Tipy, Videa, Diktafon, Watch a Počasí.

Jednoduché odhlášení odběrů z mail listů

Mail aplikace v iOS 10 usnadňuje odhlašování z odebírání automatických emailů. Pokud si otevřete mail, který je součástí mail listu, tak vám iOS 10 nahoře pod nadpisem konkrétního e-mailu zobrazí užitečné tlačítko „Unsubscribe“.

mailing-list-ios-10

Filtry pro Live Photos

Live Photos, které byly představeny společně s iPhony 6s a 6s Plus v iOS 9, nebylo možné používat s filtry, které jsou zpřístupněny u normálních fotografií. iOS 10 přináší klasické filtry i pro Live Photos.

Přehrávání videa na stránkách

Nová verze operačního systému umožňuje sledovat v Safari videa bez nutnosti jejich zobrazení na celou obrazovku. Jakmile se video začne přehrávat a zobrazí se na celou obrazovku, můžete jednoduše kliknout na tlačítko pro změnu velikosti v pravém dolním rohu a video se zmenší a zobrazí se vám celá stránka.

ios-10-safari

Možnost vypnout potvrzení o přečtení zprávy u každého kontaktu zvlášť

Poslední užitečnou novinkou v iOS 10, které jsme si dnes ukázali, je možnost vypnout potvrzení o přečtení zprávy pro každý kontakt zvlášť. Tato funkce je vylepšením stejné funkce, která přišla v iOS 9, ale umožňovala potvrzení vypnout pouze pro všechny kontakty.

read-receipts
iOS 10 FB

Zdroj: bgr

 

Dnes nejčtenější

.