Zavřít reklamu

Minulý týden ve středu 7.9, jen krátce po konferenci, na které Apple představil iPhone 7 a další novinky, vydala společnost také iOS 10 GM (Golden Master), tedy finální verzi iOS 10 pro všechny registrované vývojáře a veřejné beta testery. Mělo by jít již o finální verzi iOS 10, kterou zítra dostanou i všichni uživatelé, kteří vlastní kompatibilní zařízení. Jenže Apple se pravděpodobně spletl a vydal pro vývojáře již iOS 10.0.1. Jak je to možné?

Když si Golden Master chcete stáhnout a nainstalovat, ukazuje se již jako normální iOS 10 včetně informací o všech novinkách. Jakmile ale iOS 10 nainstalujete, spustíte a zavítáte do Nastavení –> Obecné –> Aktualizace Softwaru, ukáže se vám, že máte již iOS 10.0.1, nikoliv iOS 10.0. Ta samé informace se pak ukazuje i Nastavení –> Obecné –> Informace, kde se můžete dozvědět téměř všechny podrobnosti o svém telefonu.

Je možné, že se Apple prostě jen spletl. Vydal GM verzi iOS 10, ale v nastavení se chybně ukazuje, že jde o iOS 10.0.1. Pravděpodobnější se ale zdá, že zítra pro všechny uživatele vyjde rovnou iOS 10.0.1, nikoli iOS 10, protože když se přihlásíte ke svému vývojářskému účtu na stránkách developer.apple.com, tak i zde uvidíte, že Apple nejnovější aktualizaci označuje jako iOS 10.0.1 GM.

ios-10-0-1-wtf

Za upozornění děkujeme našemu čtenáři Dušanovi.

Dnes nejčtenější

.