Zavřít reklamu

everysecondVšichni víme, že čísla týkající se Applu jsou vždy obrovská a potvrzují nám to i finanční výsledky, které si možná v poslední a předposledním čtvrtletí meziročně nevedou tak dobře, ale Apple i přesto prodá miliony iPhonů, iPad, Maců a vydělá miliardy dolarů každé tři měsíce. Minulý týden jsme se dozvěděli, že Apple od roku 2007 prodal již 1 miliardu iPhonů. Kolik jich tedy musel prodat každou vteřinu, aby to stihl a iPhone se tak stal nejprodávanějším produktem v historii?

Na nové stránce od vývojáře Neala Agarwala se to dozvíme. Neal totiž vytvořil web everysecond.io, na které můžete vidět kolik iPhonů, iPadů, Maců, Apple Watch a iPadů Pro prodá kalifornská společnost každý sekundu. Dále můžete vidět, jak bleskurychle se stahují aplikace z App Store nebo jak rychle Apple vydělává. Najdete zde ale i rychle rostoucí částku, kterou uživatelé utrácí za aplikace v App Store nebo kolik Apple investuje do výzkumu, vývoje a marketingu.

Pochopitelně nejde o čísla, která by v reálném čase ukazovala, že právě v tuto hodinu se prodá tolik a tolik iPhonů, ale jde o průměrná čísla vyvozená z čtvrtletních finančních výsledků, které Apple oznamuje. Čísla tedy budou naskakovat stejně jak ve dne, tak i v noci. I tak je ale zajímavé a ohromující sledovat, jak populární Apple produkty jsou (obzvláště iPhone) a jak moc na tom Apple vydělává.

everysecond

 

Dnes nejčtenější

.