Zavřít reklamu

PokéVision iconHra Pokémon GO se stala bezesporu fenoménem, a tak někteří hru milují a jiní jí naopak nenávidí a nechápou ty, co jí hrají. Ať už jste na jedné nebo druhé straně, případně to jde celé mimo vás, je to v podstatě jedno. I když vlastně tak úplně jedno to není, protože je jasné, že Pokémon GO ovlivní celou herní scénu (alespoň tu mobilní) a her s rozšířenou realitou na podobném principu bude jen přibývat. Niantic společně s Nintendem totiž ukázaly, že právě tudy vede cesta, a tak se po ní jistě vydají i další vývojářská studia.

Zajímavé ovšem je, že Pokémon GO je úspěšná i přes to, že je poměrně dost nedodělaná. Navíc vývojáři se nějak nemají k tomu, aby opravili i tak základní prvky ve hře, jako je například funkce Nearby. Ta, jak už název napovídá, ukazuje nejbližší Pokémony v závislosti na vaší aktuální poloze respektive poloze vašeho smartphonu. Jenže funkce Nearby moc spolehlivě nefunguje a aktualizace, která by jí opravila, je stále v nedohlednu, což je poněkud zvláštní vzhledem k tomu, kolik milionů hráčů jí na světě denně hraje.

Pokud i vás funkce Nearby, která v původní verzi fungovala, nyní rozčiluje, pak pro vás máme skvělý tip na jednu webovou aplikaci, která vám v reálném čase ukáže všechny Pokémony ve vašem okolí. Jedná se o stránku PokéVision a v Google Play Store jí dokonce najdete i jako samostatnou aplikaci pro Android. Nám na iPhonech a iPadech ale postačí její mobilní verze, která funguje v podstatě úplně stejně.

Jediné, co musíte udělat, je najít na mapě své město, označit na ní bod, jehož okolí chcete proskenovat, kliknout na spodní tlačítko a poté se jen vydat za Pokémonem, kterého chcete chytit. Dobré je, že jdete vždy na jistotu, protože Pokémoni se v tom místě, které vám PokéVision ukáže, skutečně nacházejí, což mám osobně nesčetněkrát vyzkoušené. Skenovat můžete znovu za 30 vteřin a stránka vám dokonce ukáže u každého Pokémona i dobu, za kterou zmizí. Snadno si tak spočítáte, jestli na místo stihnete dorazit, abyste Pokémona chytli.

PokéVision FB

Dnes nejčtenější

.