Zavřít reklamu

france flagDnes se ve Francii slaví poměrně významný svátek, kterým je výročí dobytí Bastily. Vojenská pevnost Bastila padla 14. července 1789 a obecně se tento akt považuje za počátek Velké francouzské revoluce. Od roku 1880 je to ve Franci státní svátek během ktrého probíhají mohutné oslavy a mimo jiné také vojenské přehlídky. Dnešní den také po svém využil francouzský Apple, který na svou domovskou obrazovku umístil několik červených, modrých a bílých fotografií, které dohromady tvoří podobu francouzské vlajky. To vše samozřejmě v rámci marketingové kampaně „vyfoceno na iPhonu/Shoot on iPhone“.

Domovskou stránku francouzského odnože Apple si můžete prohlédnout zde. 3 svislé obdélníky, kdy každý specifikuje jednu barvu francouzské trikolory, zobrazují různé fotografie, které se zároveň postupně mění. Všechny fotografie jsou pak pořízeny z iPhonů jednotlivých uživatelů, kteří je dali k dispozici do této Apple kampaně.

Celá marketingová kampaň „Shot on iPhone/Vyfoceno na iPhonu“ je celosvětově velmi úspěšná. Apple s ní chce dávat jasně najevo, že člověk nemusí být profesionál, s profesionálním a drahým vybavením, aby mohl pořizovat pěkné a kvalitní fotografie. Kampaň začala s příchodem iPhonu 6 a pokračuje nadále. Jedná se o geniální marketingový tah, jelikož samotná kampaň téměř nic nestojí, ale dopad na koncové spotřebitele je velmi vysoký. Jedná se o velice efektivní formu propagace a uživatelé s ní Applu ještě pomáhají.

apple-france

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.