Zavřít reklamu

thunderbolt_display_icon
Na konci minulého týdne Apple oznámil, že končí s prodejem svého téměř 5 let starého Thunderbolt Display. Společnost oznámila, že ve svých Apple Storech a v online obchodě dovyprodá zásoby a už jej přestane nabízet. Oznámení spoustu Apple fanoušků rozčílilo. Ne, že by je Apple naštval, že přestává prodávat již poměrně dost zastaralý monitor, ale hlavně proto, že není schopný ukázat nástupce s 4K nebo 5K rozlišením (případně obojí jako u iMaců). Jenže jak se podle posledních zpráv zdá, že Apple nechystá novou generaci, nemusí být tak úplně pravda.

Známý redaktor John Paczkowski z BuzzFeed totiž na svém Twitteru oznámil, že mu jeho nejmenované zdroje prozradily, že Apple stále pracuje na novém monitoru s integrovaným grafickým procesorem. Právě o takovém Thunderbolt Display se začalo mluvit jen chvilku před WWDC a zdá se, že jde stále o aktuální téma.

Integrovaný GPU přímo do monitoru by byl od Applu poměrně chytrý krok a přinesl by jednu obrovskou výhodu oproti konkurenci. I když by monitor nabízel kvalitní 5K rozlišení, stále byste jej mohli připojit ke všem současným i starším Macům, a to i klidně k těm nejméně výkonným. Integrovaný grafický procesor nebo karta by se totiž postarala o zpracování obrazu, což by například takový MacBook Air nebo 12″ Retina MacBook při 5K rozlišení na monitoru nezvládaly.

Je poměrně dost pravděpodobné, že Apple ukáže nový Thunderbolt Display už tento rok, a to na podzim po boku zcela nového MacBooku Pro. Monitor by pak měl disponovat USB-C/Thunderbolt 3 portem, pomocí kterého by se připojoval k ostatním Macům.

Apple Thunderbolt Display FB

Dnes nejčtenější

.