Zavřít reklamu

Apple Thunderbolt Display

Současný 5 let starý 27″ Thunderbolt Display, který stojí přibližně 32 000 korun už není aktuální a technologie uvnitř jsou poněkud zastaralé. Thunderbolt Display nemá dobré rozlišení a kvalita zobrazení není na nejlepší úrovni. Dnes jsme vás informovali, že začal externí displej od Applu z neznámých důvodů mizet ze skladů, což by mohlo dokazovat představení nového modelu na WWDC už za necelý dva týdny. Apple by měl podle dostupných informací představit 4K a také 5K Thunderbolt Display, který by měl dokonce mít ve svém těle integrované GPU.

Myšlenka integrované grafické karty přímo v externím monitoru může znít zpočátku pro někoho trochu šíleně, ale server 9to5mac.com nám sdělil výhody integrace GPU. Podle zdroje může Apple integrovat do Thunderbolt Displaye GPU především kvůli budoucí kompatibilitě s Macy. 5K displej je poměrně dost náročný na výkon, proto by se grafické karty v Macu a displeji mohly doplňovat.

Apple chce mít MacBooky stále lehké a tenké a právě i z těchto důvodů do nich pravděpodobně nechce integrovat výkonné grafické karty. Pokud by majitel připojil například MacBook Air, který by 5K displej sám rozhodně neutáhl, tak by monitor poznal, že je k němu připojený méně výkoný počítač k displeji a navýšil by grafický výkon potřebný pro zobrazení 5K obrazu.

Dále se očekává, že Apple vydá dva typy displejů – jeden menší s rozlišením 4K, který by byl stejný jako je ve 4K 22″ iMacu a pak jeden větší, který bude disponovat rozlišením 5K a velmi pravděpodobně se bude jednat o panel od LG, který se nachází ve 27″ 5K iMacu. Vzhledem k náhlé nedostupnosti je velmi reálné, že se oznámení dočkáme již za necelých 14 dní na WWDC.

AppleDisplay

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.