Zavřít reklamu

thunderbolt_display_icon
Apple obměňuje modelové řady svých produktů poměrně často. U telefonů jsme zvyklí na roční cyklus, to samé platí i u iPadů a nově i Apple Watch. iPody, MacBooky a ostatní zařízení sice nedostávají aktualizované modely každý rok, ale do dvou let už to Apple většinou zvládá. Jednoho kostlivce ve skříni však v nabídce mají. Je to produkt, který se za posledních pět let vůbec nezměnil a je to na něm sakra znát. Jedná se o obstarožní 27″ Thunderbolt monitor, který se i po těch otřesně dlouhých pěti letech stále prodává za více než 30 tisíc. Konečně se ale i jeho život snad již blíží ke konci.

27″ Thunderbolt monitory záhadně mizí ze skladů po celém světě. Ať už je to Amerika, Evropa nebo Austrálie, většinou už není k dostání. A to by mohla být velmi pozitivní zpráva. Pět let staré technologie jsou už dlouhou dobu za zenitem, navíc dnešní monitory při takovéto úhlopříčce nabízí daleko větší rozlišení, než v tu dobu skvělé 2560×1440. Čeho bychom se tedy u nových monitorů měli dočkat?

Rozhodně nárůstu rozlišení. Očekávají se dva typy panelů, jeden menší s rozlišením 4K, který by byl stejný jako je ve 4K 22″ iMacu a pak jeden větší, který bude disponovat rozlišením 5K a velmi pravděpodobně se bude jednat o panel od LG, který se nachází ve 27″ 5K iMacu. Vzhledem k náhlé nedostupnosti je velmi reálné, že se oznámení dočkáme již za necelých 14 dní na WWDC.

Apple Thunderbolt Display FB

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.