Zavřít reklamu

V oficiálním českém Apple online Store je Thunderbolt Display dostupný za 1-2 týdny od objednání, u některých prodejních sítí v USA jako je Amazon, MacConnection a další je však displej zcela vyprodaný. Situace je stejná i v některých lokálních Apple Store. Poprvé si server Appleinsider všiml nedostatku Apple Thunderbolt Display v lednu letošního roku, ani po měsíci se však nedočkala distribuce nápravy a tak se opět začíná spekulovat o tom, že Thunderbolt displej brzy vystřídá nový model.

Apple má rád vše jednotné, pokud si však dnes koupíte iMac 27″ a rozhodnete se k němu připojit 27″ Thunderbolt display, budete mít na stole dva rozdílné displeje. Nový iMac je totiž oproti Thunderbolt displeji výrazně tenčí, což by se samozřejmě mělo projevit také u nové generace Thunderbolt displeje. Kromě tenčího profilu se pravděpodobně u nového Thunderbolt displeje dočkáme také nového panelu, který je přímo lisovaný s krycím sklem, díky čemuž jsou barvy nejen živější a obraz doslova vystupuje z displeje, ale zejména se neděje to co u současných panelů, že se mezi LCD a sklo dostává prach, který není možné nijak vyčistit.

Další novinkou pak bude zřejmě přechod z USB 2.0 na USB 3.0, Apple Thunderbolt Display funguje také jako USB rozbočovač, ovšem na rozdíl od poslední generace počítačů MacBook Pro nabízí pouze USB 2.0 s rychlostí 480Mbps, zatím co USB 3.0 nabízí až 5Gbps. Příchod nového displeje o skutečně velmi pravděpodobný, na druhou stranu však půjde především o kosmetické změny, očekávat HiDPI panel s Retina rozlišením je pravděpodobně nereálné. Současný Thunderbolt Display v podstatě vychází z předchozího Apple LED Cinema Display, ovšem na místo MiniDisplayPort využívá, jak již název napovídá, právě Thunderbolt konektor. Recenzi na Apple LED Cinema Display si můžete přečíst přímo zde.

Dnes nejčtenější

.