Zavřít reklamu

Thunderbolt Display icon
Apple dnes několika zahraničním médiím oznámil, že má v plánu ukončit prodej svého Thunderbolt Display, který je v současné době možné zakoupit v Apple Storech nebo skrze Apple Online Store na stránkách Applu. Thunderbolt Display spatřil světlo světa poprvé v létě roku 2011, tudíž to je již téměř 5 let, co jej Apple neaktualizoval a jeho cenovka se stále držela až nechutně vysoko. To způsobilo, že dnes se nikomu vlastně ani nevyplatí si jej pořizovat, protože je již zastaralý a na trhu existuje spoustu lepší a levnější alternativ.

Pravděpodobně právě na slabé prodeje a zároveň hlavně i na to, že prozatím nemá Apple žádný nový model, reaguje společnost tím, že jej raději přestane prodávat, než aby musela model zlevnit nebo nadále nabízet již zastaralé technologie.

Ukončujeme prodej Apple Thunderbolt Display. Monitor bude dostupný skrze Apple.com, v našich oficiálních prodejnách i u autorizovaných Apple Resellerů do vyprodání zásob. Na trhu je spousta skvělých monitorů pro Mac uživatele od třetích výrobců“ sdělil mluvčí společnosti Apple

Je velkou neznámou, zda Apple představí nové 4K a 5K externí monitory, ale pokud ano, v brzké době to pravděpodobně nebude. Kdyby se Apple chystal představit nový Thunderbolt Display například na podzim po boku nového MacBooku Pro, je dost pravděpodobné, že by ještě chvilku počkal a jen monitor aktualizoval novým modelem. Tím, že ukončil jeho prodej, dává docela jasně najevo, že nový 5K monitor čekat nemáme. Bohužel.

Thunderbolt-display-FB-WWDC

Dnes nejčtenější

.