Zavřít reklamu

Google icon

Apple už v červnu minulého roku představil speciální dvoufaktorové ověření, které se snaží zvýšit bezpečnost všech Apple ID. Myšlenka dvoufaktorového ověření je zcela jasná – vaše heslo nestačí k zabezpečení Apple ID a proto potřebujete ještě schválení z jiného zařízení v podobě šestimístného kódu, který vám bude na jiné vaše Apple zařízení zaslán. Více zjednodušit a také zabezpečit přihlášení se teď snaží i Google. iDropNews.com uvedl, že Google zefektivní přihlašování do svých služeb. Pokud vlastníte Android nebo iOS zařízení s nějakou aplikací od Googlu, tak zpozorněte – nově se dočkáme dvoufaktorového ověřování i u zmiňovaných aplikací.

Dvoufázové ověření již můžete aktivovat u svého Google účtu i vy. Jak v případě Googlu funguje? Velice podobně jako u Apple ID. Jakmile v nastavení vyberete dvoufázové ověření, tak následně zvolíte i svůj alternativní telefon, na který se bude odesílat ověřovací kód.

Server CNET přesně pospal jak ověření aktivovat. Nejprve budeme muset navštívit stránku myaccount.google.com a následně se musíme přihlásit ke svému Google účtu. Klikneme na záložku Přihlášení a zabezpečení. Poté sjedeme trochu dolu a klikneme na možnost „Dvoufázové ověření„. Poté stačí zadat telefonní číslo, na které se bude zasílat kód, který je potřeba ke schválení přihlášení do Google účtu z jiného počítače/telefonu.

Pokud se tedy po aktivaci dvoufázového přihlášení budete chtít například na školním počítači přihlásit k Google účtu, tak zadáte heslo jako obvykle. Následně vám do telefonu dorazí kód, a to buď prostřednictvím textové zprávy, telefonního hovoru nebo mobilní aplikace – kód opíšete a tím přihlášení potvrdíte. Speciální kód lze exportovat na bezpečnostní klíč, který můžete zasunout do portu USB v počítači a tím přihlášení schválíte.

Tou největší novinkou dvoufázového ověření od Googlu je ale nyní možnost, že se můžete přihlašovat i se svým iPhonem, který disponuje Touch ID. Doposud totiž bylo možné schvalovat přihlášení jen na telefonech s Androidem. Nyní si stačí na iPhonu nainstalovat aplikaci Googlu a přihlásit se v ní. Pokud jste si již podle návodu výše aktivovali dvoufázové ověření, tak stačí opět zavítat na stránky myaccount.google.com, opět navštívit nastavení dvoufázového ověření a zvolit volbu Výzva od Googlu. Po jejím nastavení se již budete moct přihlašovat se svým iPhone s Touch ID do Google účtu a tím i k ostatním službám, jako je například Gmail.

google dvoufazove

*Zdroj: iDropNews.com

Dnes nejčtenější

.