Zavřít reklamu

TextEditBěhem poslední letošní keynote u příležitosti vývojářské konference WWDC 2016 ukázal Apple v čase 17:58 (pokud sledujete záznam na YouTube) ikonu aplikace TextEdit, kterou však společnost nikdy nevydala a ani ji nenalezneme v iTunes App Store jako aplikaci třetích stran. Aplikace se představila v rámci ukázek nového grafického API v iOS 10.

TextEdit je základní součástí OS X nově macOS již od první verze OS X, ovšem nikdy se nedostal do iOS. Nejvíce se o jeho příchodu do iOS spekulovalo v roce 2014, kdy se objevil na fotografiích s iOS 8, ovšem ani tehdy, ani dnes jsme se jej nedočkali. Tehdy se TextEdit objevil také po boku aplikace Peeview, jenž uživatelé Maců používají již dlouhé roky.

Ani jedné z aplikací jsme se však nedočkali a ani letos nedočkáme. Je pravděpodobné, že TexEdit slouží jako jednoduchý program typu „Hello World“ pro interní testování vývojářů, kteří aplikace používají pro testování funkcí nových verzí iOS. Je známo, že Apple má několik interních aplikací, které jsou určeny výhradně pro vývojáře a slouží k testování iOS.

TextEdit-iOS-10-WWDC-2016-demo

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.