Zavřít reklamu

sierra_macos_10_12_icon

Apple v podnělí vydal první beta verzi nového operačního systému macOS 10.12 Sierra. Na WWDC nám bylo sděleno několik hlavních novinek, ale až teď unikají na internet první poněkud významné informace o novém systému. Nyní neunikla nová informace o systému jako takovém, ale o Safari 10, které je součástí nového macOS 10.12 Sierra. Nově Apple v Safari zakázal zásuvné moduly jako Adobe Flash, Java, Silverlight a QucikTime a chce se zaměřit hlavně na HTML5, které zlepší celkový dojem z prohlížení webových stránek Více informací sdělil developer Ricky Mondello.

Vývojář napsal, že když webová stránka nabízí Flash i HTML5, tak Safari vždy zvolí HTML5. Pokud vstoupíme na webovou stránku, která bude vyžadovat plug-in jako je Adobe Flash, tak Safari se nás zeptá, zda-li Flash opravdu chceme aktivovat. Google Chrome se již dotazuje na zapnutí Flashe několik měsíců.

Pokud Safari detekuje na webu Flash a je zjištěno, že není v Macu stažený, tak se Mac pokusí spustit stránku v HTML5. Pokud neuspěje, tak Safari vypíše zprávu „Flash není nainstalován“. Následně nás prohlížeč odkáže na oficiální stránky Adobe, kde se dá Flash Player stáhnout. Pokud stránka požaduje flash a vy ho máte nainstalovaný, tak spustíte objekt tak, že kliknete na nápis „Klikněte pro spuštění Flash“,“ sdělil Ricky.

Apple bude dělat všechno proto, aby uživatel nemusel aktivovat plug-iny. Některé plug-iny jako je Adobe Flash a Java jsou pro Apple velice problematické, protože představují velkou bezpečnostní hrozbu. Apple již dlouhodobě Flash ani Javu nerad podporuje a je vidět, že s příchodem macOS 10.12 dělá vše proto, aby opravdu se přestal Flash používat úplně.

safari-macos

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.