Zavřít reklamu

NASA 4K SUNV poslední době se hodně mluví o tom, že se vývoj technologií na poli mobilních telefonů  velmi výrazně zpomalil. Nejmarkantnější je to v ohledu na baterie, které se za posledních let změnili oproti ostatním součástkám telefonu velmi málo. Včera jsme vám přinesli srovnání času potřebného na nabití baterií telefonu a dnes to máme další novou informaci, která se také týká akumulátorů. Tentokrát jde ale o trochu jiný přístup. Japonská společnost začne příští rok prodávat telefon, který se bude nabíjet za pomoci solární energie. 

Společnost Kyocera Corporation představila první prototyp svého solárního telefonu již loni, ovšem vzhledem k velmi ranému stádiu vývoje to nikoho příliš nezajímalo. Letos je již však všechno jinak a společnost oznámila, že příští rok zahájí prodeje tohoto telefonu, který bude poháněn čistě solární energií. Současný prototyp, který by měl být téměř shodný s produkčním kusem, měří 12,7cm na délku.

s-4-21-e1464297575669

Telefon ještě nemá konkrétní název nabídne minutu hovoru za pouhé tři minuty solárního nabíjení. Oproti loňskému prototypu je to obrovský pokrok vpřed. Loňský model potřeboval na 15 minut fungování více než 2 hodiny solárního nabíjení. Právě o nabíjecí funkci se bude starat solární panel ve formě supertenkého filmu, který je vložen mezi LCD displejem a dotykovou obrazovkou, kterou tvoří 5″ FullHD panel. Telefon by měl být kompletně vodě odolný a poběží na platformě Android.

s-1-37-e1464297985657

Když společnost oznámila uvedení na trh v příštím roce, hodně se mluvilo o plánované ceně, která by dle všech odhadů měla být poměrně vysoká. Kyocera však přišla s odpovědí, že to tak vůbec nebude, ačkoliv nic konkrétního nezmínila. Zařízení se bude zaměřovat na část trhu s odolnými a outdoor telefony. V minulosti zkoušelo mnoho společností přijít s výrobkem, který by čerpal energii ze slunečního svitu. Nikomu se však nepodařilo zásadněji prorazit. Uvidíme tedy, zda-li nenastal tento čas právě teď, vzhledem k vývoji a posunu technologií na dnešní úroveň.

s-2-37-e1464298001949

Zdroj: anonhq

Dnes nejčtenější

.