Zavřít reklamu

Solární nabíjecí panel Wodasport WDS-OA-20W cílí na uživatele s dobrodružnou povahou, kteří se s oblibou vydávají na výlety mimo civilizaci. Ale i tam je dobré mít po ruce nabitý telefon nebo navigaci. Pro nabíjení používá většina uživatelů záložní baterii (powerbanku). Ovšem co se situací, kdy powerbanku nelze dobít ze sítě, k čemuž dochází v divočině poměrně často. K dispozici je také alternativní doplňující řešení – přenosný solární panel, který pro vytváření el. energie používá sluneční záření.

Testovaný model Wodasport WDS-OA-20W má ve složeném stavu rozměry 29 × 17 × 3,5 cm a váží 599 g. Po rozbalení můžete na slunce vystavit trojici solárních panelů – každý z nich má rozměry 26,8 × 13,3 cm. Tyto panely jsou vsazeny do látkového pouzdra, které má po rozložení rozměry 58,5 × 29 cm o po okrajích otvory pro uchycení přiloženými karabinkami k uchycení např. na batoh. Pro 100% funkčnost solární nabíječky je zapotřebí, aby byl pokud možno jasný den se slunečním svitem, a takových dní v době konání testu (který probíhal od ledna do března) bohužel moc nebylo. V zimním období je sluneční záření slabší, a když se k tomu připojí sněžení nebo inverze, není možné touto nabíječkou přímo telefon nabít a proto je primárně určena nejlépe k nabíjení konsolidovaného zdroje napájení s akumulací energie jako jsou externí powerbanky. To samé platí, když je zamračeno.

wodasport

I když v době zapůjčení této nabíječky takové počasí panovalo, několik slunných dnů se dostavilo a těchto chvil jsme využili pro test v externích podmínkách. Po nastavení panelů slunečním paprskům a po připojení telefonu se baterie začala nabíjet. Pokud tedy plánujte výlety mimo civilizaci až v průběhu jara a léta, bude tento model se solárními panely dobře využitelný. Pokud přiberete externí powerbanku nemusíte spoléhat jen na to, že během vaší túry bude převažovat slunečno, a na nabití mobilních přístrojů si není třeba dělat přestávku během dne, protože dobíjet večer v kombinaci panel / powerbanka je možné.

Pro připojení telefonu / powerbanky jsou v zadní části dva porty USB: jeden s výstupním proudem 1 A a druhý s výstupním proudem 2A. V balení je také kabel s koncovkou micro USB a s „applovským“ konektorem Lightning. Je zde i síťka se zapínáme na zip. V ní můžete přenášet napájecí kabel a lze sem při nabíjení vložit i např. powerbanku či přímo telefon. Nabíječka se solárními panely bude zejména v období jarních a letních prázdnin zajímavým doplňkem k powerbankám. Rozhodnutí je na každém uživateli: Buď si může pořídit samostatný solární panel, nebo nejlépe kombinaci solární nabíjecí panel plus externí baterie např. solární powerbanku wodasport 16000mAh s nezávislostí na el. síti, nebo si koupit pouze externí baterii bez možnosti dobíjení v přírodě.

Proč koupit: Solární napájecí panel má své výhody i nevýhody. K přednostem patří to, že oproti powerbance není závislý na dobíjení z elektrické zásuvky, nevýhodou je to, že je 100% funkční pouze za slunného dne, neboť sám o sobě neobsahuje baterii. Jedná se tedy o velmi praktický doplněk ke standardním powerbankám.

Wodasport WDS-OA-20W

  • Cena s DPH: 2 998 Kč
  • Poskytl: Tomorrow Systems, s. r. o.
  • Info: www.wodasport.com, http://eshop.x-mini.cz
  • Napájecí porty: 2× USB (1 A a 2 A)
  • Celkové rozměry – složený stav: 29 × 17 × 3,5 cm
  • Celkové rozměry – rozložené panely: 58,5 × 29 cm
  • Rozměr solárního panelu: 26,8 × 13,3 cm
  • Hmotnost: 599 g
wodasport

Dnes nejčtenější

.