Zavřít reklamu

Apple money logo icon

Aplikace, filmy, ale také hudba jsou na iTunes a App Store někdy opravdu drahé. Nyní byl skrze zmiňovanou služby okraden téměř 90letý dědeček. Za několik měsíců zakoupil dárkové poukázky (Gift karty) za téměř 50 000$, což je v přepočtu více než 1,2 milionu korun. Podvodník využil pouze důvěryhodnosti oběti a také propracovaného vymyšleného příběhu. Ke svému podvodu využil vnuka, který byl shodou okolností zrovna na dovolené. Jak podvodník získal ze staříka tak velkou finanční částku?

Podle detektiva Mika Oakleyho se poprvé podvodník dovolal oběti 3. května a předstíral, že jeho vnuk způsobil vážnou autonehodu. Poté staříkovi řekl, že požaduje zakoupení několika dárkových karet v hodnotě od 4000$ do 7000$. Následně po staříkovi chtěl, aby mu sdělil všechny údaje ze své platební karty.

Oběti podvodník řekl, že dárkovými kartami bude kompenzovat rozsah škod, pronájem nového automobilu, právní poplatky a také újmu na zdraví osob. Zloděj tvrdil, že bude zasílat staříkovi faktury na zmiňované služby, nikdy se tak ale nestalo. Že se jedná o podvod odhalil dědeček až poté, co se vnuk z dovolené vrátil.

Stařík zakoupil více než 91 iTunes karet. Informace včetně faktur následně poskytl policii, i když podle dostupných informací stařík peníze bohužel nedostane už nikdy zpět.

ip money

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.