Zavřít reklamu

apple-car-sign-1
O tom, že Apple připravuje vlastní elektromobil, ví dnes snad již každý. Proto není příliš překvapující frekvence různých nových odhalení a spekulací s tímto vývojem spojených. Nejnovější poznatek je spojen s nově odhaleným patentem. Tento patent pojednává o systému zabezpečení Apple Car, zejména pak o využití zabezpečovacích klíčů. A právě jako tyto klíče by měly jít použít i iPhony případně také Apple Watch. Mělo by se jednat o poměrně revoluční způsob přístupu k takové věci, jako je „klíček od auta“.

Patent hovoří o tom, že k odemčení (a eventuálně i přivolání) vozu by se dala použít různá zařízení Apple – ať už jde o iPhony nebo Apple Watch. Navíc by mělo být možné tímto způsobem také vytvářet „dočasné“ klíče, které by se daly využít například v případě zapůjčení vozu.

Patent popisuje primární zařízení majitele (telefon/hodinky), které bude disponovat kompletním ovládacím rozhraním pro vůz. To znamená že skrz toto zařízení bude možné nastartovat, upravit topení, polohu sedadel a veškeré ostatní osobní nastavení ve voze. Dále se pak patent zmiňuje o tom, jakým způsobem se budou moci převádět dočasná práva na využívání vozu. V praxi to pak bude vypadat tak, že svému kamarádovi řeknete, že může během následujících x hodin využívat váš vůz. Zařízení se mezi sebou spojí a předají si konkrétní informaci a autorizační povolení. Tato funkcionalita v sobě skýtá mnoho různých možností využití. Zda-li se dostane do praxe, na to si musíme ještě nějaký ten pátek počkat. Představení Apple Car se totiž ještě minimálně rok nedočkáme.

car-control

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.