Zavřít reklamu

Apple VRRok 2016 je rokem znovuobjevení krás virtuální reality. Dva největší hráči na PC letos představili své stěžejní produkty. Ať už se jedná o Oculus Rift společnosti Oculus, nebo HTC Vive za kterým stojí spolupráce HTC s Valve. Tím ale mánie okolo virtuální reality nekončí. Loni představil Google svůj levný projekt Cardboard a Samsung (ve spolupráci s Oculem) Gear VR. Na příští rok pak chystají headsety další společnosti, mimo jiné například Sony pro PS4(,5). No a dnes se objevila zpráva o tom, že se podobnou cestou virtuální reality vydá také Apple.

Tato zpráva pochází z poměrně neobvyklého zdroje, kterým je indický herec Emraan Hashmi, který jí vypustil do světa poté, co se v Indii sešel s Timem Cookem. Dle herce je produkt na zobrazení virtuální reality nejen skutečným produktem, ale také je již na cestě. V poslední době si Apple nechal zapsat několik patentů týkajících se právě brýlí na virtuální realitu. Stejně tak jako zaměstnal mnoho zkušených osobností z oboru. Dle mnoha odhadů je toto odvětví jedním z těch, do kterých Apple pumpuje obrovské množství financí.

virtualrealitymain-780x412

S jistotou nic potvrdit nemůžeme, neboť jak je o Applu (a Timu Cookovi) známo, o svých plánech se příliš nezmiňují. Je tedy minimálně zvláštní, že by se indickému herci dostalo takové laskavosti, že by mu sám Cook něco naznačil o budoucích projektech společnosti. Ale segment virtuální reality roste čím dál více a bylo by tedy bláhové si myslet, že na tento trend Apple nezareaguje. Nějakého „VR řešení“ se tedy ze strany Applu zcela jistě dočkáme (jinak by to bylo obrovské nevyužití potenciálu), ale kdy to bude, to zatím ví jen sami interní pracovníci společnosti, kteří na takovémto zařízení možná právě teď pracují.

VR bryle Apple 2

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.