Zavřít reklamu

destroyed macbookTisková zpráva: Pokiaľ sa zaujímate o zariadenia značky Apple, určite viete o tom, že či už sa jedná o iPhone, iPad, MacBook alebo iMac ceny sú vždy o stovky eur vyššie než u konkurencie. Spoločnosť Apple je známa svojím vynikajúcim marketingom, na trhu má vybudované veľmi dobré meno. Na internete sa viete dočítať o tom koľko stoja náklady na výrobu týchto zariadení. Prečo sú ceny teda také vysoké?

Apple totiž investuje nemalé peniaze na ich vývoj. Možno práve preto už dlhšiu dobu určujú technologické trendy.  Pre užívateľov to znamená, že keď sú ochotní priplatiť a kúpiť si radšej výrobok od Applu dostanú naozaj kvalitu, ktorá za to stojí. Nemyslím tým len kvalitu vonkajšieho spracovania a nadčasový dizajn, ale aj precízne domyslené rozloženie HW komponentov.  Nehovoriac o takmer dokonale odladenom operačnom systéme.

V tomto článku  sa dočítate o najčastejších poruchách macbookov s akými sa môžete stretnúť pri dlhodobom používaní macbooku.

Chladenie
Pre bežného užívateľa môže byť zaujímavé už len to, že na svojom macbooku nenájde klasické mriežky na chladenie. Samozrejme, že aj macbook potrebuje odvetrávať, lenže tu to páni inžinieri z Applu dotiahli takmer do dokonalosti. Macbook odvádza teplo v hornej časti priamo pod LCD, tým pádom sa dokáže dostatočne chladiť aj keď nepoužívate pevnú podložku. Na rozdiel od väčšiny konkurencie slúži ako chladenie aj samotné telo notebooku, ktorého základ tvorí zliatina hliníku.

Aj napriek veľkej snahe vývojárov spôsobuje prašné prostredie, že sa chladenie zanesie. Toto sa prejavuje ako zvýšené otáčky a s tým spojená zvýšená hlučnosť ventilátorov. Ak ste si všimli, že máte podobný problém, odporúčame čím skôr navštíviť odborníkov, pretože dlhodobé prehrievanie jednotlivých komponentov môže mať za následok ich úplne zničenie.

macbook in

Bateria
Na obrázku je vidieť že veľkú časť „vnútorností“ tvorí batéria a to je len ďalšia ukážka toho, ako by to malo vyzerať. Väčšia batéria znamená väčšiu výdrž, u najnovších macbookoch to je viac než 12hodin.

Modernizácia batérií vo všeobecnosti spôsobuje na jednu stranu pozitíva ako je dlhšia výdrž a menšia hmotnosť a rozmery. Na druhej strane však batérie nemajú tak dlhu životnosť akú mali pár rokov dozadu. Našťastie je operačný systém navrhnutý tak, aby dokázal komunikovať s batériou a včas vás upozornil na nutnú výmenu. Pokiaľ to budete ignorovať, môže nastať poškodenie batérie až do fázy, keď sa doslova nafúkne. Keďže zvyšné miesto v macbooku hľadať len ťažko, batéria môže poškodiť telo macbooku. Najčastejšie vytlačí spodnú časť tela, v horšom prípade touch pad a poškodí ho.

macbook battery

Poškodenie
Výrobky Applu sú známe svojou dlhou životnosťou, preto ďalší typ poruchy nie je spôsobený používaním, ale nesprávnym zachádzaním. Keďže väčšina užívateľov využíva macbook pri svojej práci aj na cestách a mimo kancelárie či domova stane sa, že vám spadne, nešikovná servírka ho obleje alebo do neho niečo privriete. Čiže nastane poškodenie LCD panela alebo základnej dosky. Väčšinou sú to tiež riešiteľné problémy. LCD panel sa pri macbookoch nevyrába ako samostatný náhradný diel len ako cele „krídlo“.

Pri obliatí macbooku, alebo akejkoľvek elektroniky vo všeobecnosti vám nikto nezaručí, že po vykonaní servisu bude všetko fungovať na 100%. Záleží od toho, kam sa tekutina dostala, o akú tekutinu išlo a hlavne ako rýchlo ste dokázali reagovať a riešiť problém. Ideálne macbook vypnúť pokiaľ sa nevypol sám a zveriť ho čím skôr do rúk odborníkov.

damaged macbook

Dnes nejčtenější

.