Zavřít reklamu

Google Translate iconTrvalo to dlouho, ale konečně jsme se dočkali. Google Translate se totiž v dnešní aktualizaci naučil překládat offline hned 52 nových jazyků a nechybí mezi nimi dokonce ani čeština a slovenština. Nově tedy Google Translate umí offline překládat 103 jazyků, které jsou dostupné ke stažení přímo v aplikaci v Nastavení –> Překlad v režimu offline.

Offline překlad se hodí především při cestování do zahraničí, kdy překladač využijete pravděpodobně nejčastěji a obvykle nemáte zaplacený datový balíček ani všude dostupnou Wi-Fi. Offline jazyky jsou už dlouhou řadu let dostupné ve verzi překladače pro Android, který Google vlastní a až nyní se tak trochu z nepochopitelných důvodů (i když jsou všem jasné) dostává na iOS.

Kromě offline verze, se překladač naučil také 13 nových jazyků. Navíc nově umí překládat přes fotoaparát mezi čínštinou a angličtinou, což se také může nejednomu cestovateli hodit. Když totiž zavítáte do Číny, jen těžko budete rozumět rozsypanému čaji, který uvidíte všude kolem sebe na budovách. Nově tedy stačí fotoaparátem iPhonu namířit na čínské nápisy a na displeji uvidíte ten samý text na budově, akorát v angličtině.

[appbox appstore simple id414706506]

Google translate čeština

 

Dnes nejčtenější

.