Zavřít reklamu

Sweatcoin iconVirtuální měny, mezi kterými je zajisté nejslavnější Bitcoin, se rozšiřují neuvěřitelným tempem. Tzv. dolovat je na svém počítači může v podstatě každý. Nyní ale na scénu přichází nová virtuální měna Sweatcoin, která jde na všechno tak trochu jinak. Sweatcoin totiž vyděláváte tím, že se hýbete a pochopitelně čím víc se hýbete, tím víc Sweatcoinů za den vyděláte. Zní to neuvěřitelně? Nebojte, nejdete o žádný podfuk.

Včera se totiž do App Store dostala stejnojmenná aplikace, která se o vše postará. Sweatcoin — steps are money, jak se nová aplikace jmenuje, totiž měří počet vašich kroků, a to díky senzorům v iPhonu. Za každých 1000 kroků vás odmění jedním Sweatcoinem. Týden zdravého pohybu vám stačí na to, abyste si vydělali dostatek Sweatcoinů a vyměnili je za něco prospěšného pro vaše zdraví.

Britský startup totiž spolupracuje s několika společnostmi, které v aplikaci nabízejí své produkty a služby, jenž si je možné za Sweatcoin koupit. Pořídit si tak můžete například pojištění pro sportovce, zdravé jídlo, sportovní obuv (Vivobarefoot), oblečení (Kymira), masáže a spoustu dalšího.

Možná vás napadlo, že by šlo aplikaci dobře ošálit a dělat tak falešné kroky, aniž byste se hýbali. Tvůrci však na všechno mysleli a naprogramovali aplikaci tak, aby díky speciálním algoritmům snímala nejenom pohyb a otřesy, ale také například polohy díky GPS.

Prozatím má Sweatcoin jediný háček – aplikace je dostupná jen ve Velké Británii. Tvůrci ji ale plánují rozšířit i do dalších zemí, aby tak přinutili sportovat větší počet lidí. Stejně tak již vyvíjí verzi pro Android, protože v současné době je Sweatcoin dostupná jen pro iOS. Pokud vás Sweatcoin zaujal, můžete si o něm přečíst více na oficiálních stránkách.

Sweatcoin FB

*zdroj: dailymail.co.uk

Dnes nejčtenější

.