Zavřít reklamu

CZCPo úspěchu nebo možná neúspěchu nejslavnější virtuální měny na světě BitCoin přichází na řadu také Česká Republika, kde bude právě dnes vydána první česká virtuální měna Czech Crown Coin neboli CZC. K vydání prvních virtuálních mincí by mělo dojít dnes, tedy ve čtvrtek 17. 7. 2014 ve 12:00. Zda se vydání měny skutečně podaří je zatím otazné, vzhledem k tomu, že autoři nedokázali zabezpečit stabilitu serveru a ten je v současné době nedostupný pod náporem zvědavců i seriózních zájemců o tuto virtuální měnu.

Bohužel již na začátku působí celá záležitost poměrně divně, kromě toho, že není zřejmé kdo za virtuální měnou stojí a jediné jméno ke kterému se lze dopátrat je registrátor domény, je i v tomto kroku vidět podobnost s BitCoin, u kterého se doposud také neví kdo za ním stoji. Autoři nedokázali zabezpečit chod serveru, což z vlastní zkušenosti víme, že není v případě desítek tisíc návštěv zrovna snadná záležitost, ovšem v případě, kdy se chcete pustit do tak velkého projektu jako je vlastní virtuální měna, jsou kvalitní servery takovým nejmenším základem, stejně tak jako jejich dokonalé zabezpečení.

Princip získání měny je stejný jako v případě BitCoinů. Zatím co polovina měny je již předtěžena a občané ČR si rozdělí v září na základě registrace zdarma 50 milionů CZC mincí, zbytek se bude těžit na serveru, který má být dostupný dnes od 12:00, ale taktéž je zatím pod náporem zájemců bez odezvy. Po registraci do projektu získáte určitý počet mincí CZC zcela zdarma a další budete mít možnost získat buď přímým těžením, kdy využíváte výkon svého počítače k těžení mincí, což mnoho odborníků považuje za krajně neekologické, protože spotřeba energie k získání jedné mince je větší než její hodnota (v případě BitCoin) a nebo mince obchodujete na klasické burze. Měna sice nepodléhá inflaci a nemá na ni vliv stát nebo další regulátoři, problém je však v tom, že není ničím podložena a může snadno zkrachovat.

czech crown coin

 

Dnes nejčtenější

.