Zavřít reklamu

Apple Music ikonaApple dnes pře zahraniční web TechCrunch představil speciální předplatné Apple Music, které je určené pro studenty studenty vysokých škol a univerzit. Nejlákavější a vlastně jedinou novinkou na speciálním předplatném je, že o polovinu levnější, než běžné předplatné. Studenti si tedy mohou předplatit Apple Music už za $4,99 (135 Kč) měsíčně.

Bohužel studentské předplatné spustil Apple prozatím jen v některých zemích. Kromě Spojených států si mohou speciální předplatné zařídit studenti v Německu, Dánsku, Irsku, Austrálii a na Novém Zélandu. Cena předplatného by se měla v výše uvedených zemích lehce lišit podobně jako se nyní liší cena normálního předplatného, kdy například v Rusku je Apple Music extrémně levná a u nás je také cena nižší, než například ve Spojených státech.

Studenti mohou využívat levnější předplatné po dobu čtyř let, tudíž pokud například přeruší studium, mohou si studentské předplatné znovu zařídit. Navíc společnost umožňuje využívat levnější Apple Music všem studentů bez ohledu na věk nebo ročník.

Předplatné začne Apple nabízet počínaje dneškem a mohou jej začít využívat jak noví, tak i stávající zákazníci. Student, který si nyní platí plné předplatné, tak může na levnější variantu okamžitě přejít, a to buď na stránkách Applu, v iTunes nebo přímo na svém iPhonu v aplikaci Hudba. Kalifornská společnost bude používat ověřovací technologii UNiDAY, aby ověřila, že zájemci o levnější předplatné, jsou skutečně studenti.

Bohužel České republiky se novinka netýká, avšak není vyloučeno, že na WWDC 2016, která se bude konat již za měsíc, Apple oznámí rozšíření studentského předplatného do dalších zemí, mezi kterými by mohla být i ČR a SR. Apple by totiž na WWDC měl ukázat zcela přepracovanou Apple Music s novým černo-bílým rozhraním a dalšími novinkami. Nové verze by se pak všichni uživatelé měli dočkat v září společně s vypuštěním iOS 10 mezi veřejnost.

Apple Music FB 5

Dnes nejčtenější

.