Zavřít reklamu

tweak-icon

Tweaky jsou vylepšení, která dokážou přenastavit aplikace v iPhonu nebo samotné nastavení iPhonu. Například do stažených aplikací z App Store přídá tweak vychytávky a novinky, které v základní verzi nenabízí, ale uživatelé si je vždy přáli. Bohužel, ve většině případů je nutné mít nainstalovaný jailbreak. Nedávno jsme měli tu čest otestovat aplikaci Extensify, která dokáže tweaknout aplikace i bez jailbreaku. Extensify zatím není volně ke stažení a vyvolení uživatelé za ni musí zaplatit 10$ na 3 měsíce. Na portálu GitHub se ale objevil projekt uživatele eni9889, který umožňuje do iPhonu nainstalovat tweaknuté aplikace naprosto zdarma a bez jailbreaku. Pojďme se na samotnou instalaci a testování aplikace podívat.

Instalace aplikace je poněkud složitá, ale odměnou bude vylepšený Snapchat , Instagram a další aplikace. Před samotným začátek musím říct, že redakce LsA neručí za jakékoliv problémy, které mohou vzniknout nesprávnou instalací aplikace na iOS zařízení. Celý proces instalace lze provést pouze a jen pomocí OS X.

Nejrpve musíme stáhnout program Xcode z Mac App Storu. Po stažení zhruba 5 GB dat, se aplikace nainstaluje a my připojíme iPhone k Macu pomocí Lightning kabelu. Otevřeme Xcode a v menubaru klikneme na Xcode -> Preferences, kde vybereme záložku Account. V levém horním rohu klikneme na „+“ a zvolíme možnost Add Apple ID. Po přihlášení klikneme na View Details a klikneme na Create u položky iOS Development. Pokud tam možnost Create nemáte, nic se neděje.

tweak-navod

Dalším krokem je stáhnutí IPA souborů z těchto stránek. Podporované sociální sítě jsou: YouTube, Instagram, Snapchat, Facebook, WhatsApp, Twitter, Vine. Po nalezení na název aplikace klikněte a zvole Free Download (Jailbroken), nikoli Unjailbroken. Stáhne se vám IPA soubor, který musíme přejmenovat na „app.ipa„. Pokud máme neupravenou aplikaci v iPhonu, musíme ji odinstalovat.

Jeden z dalších důležitých kroků je za námi, do této doby se jednalo o poněkud jednoduchý postup, teď přichází složitější část celého návodu. Musíme zde stáhnout a následně extrahovat tento projekt. V kořenové stáhnuté složce nalezneme soubor app.ipa, který nahradíme staženým souborem, který jsme následně přejmenovali také na app.ipa.

tweak-navod1

Následně dvojklikem otevřeme „ppsideloader.xcodeproj“. Po otevření Xcode v levém rohu vedle ikon „Play“ a „Stop“ nalezneme název ppsideloader a následně typ iPhonu. Na typ klikneme a vybereme naše iOS zařízení (v mém případě to bude David – iPhone). V levém sloupci klikneme na název ppsidelodaer, což nám zobrazí základní informace o aplikaci. Do kolonky Bundle Identifier napíšeme unikátní název, například : aplikace.david, iprojekt.video, nonjailbreak.aplikace – je to opravdu pouze na vás. V tabulce Team vybereme své Apple ID. Většinou se pod kolonkou zobrazí žlutý trojúhelník a pod textem u trojúhelníku je tlačítko „Fix Issue“ na které klikneme. Vlevo nahoře stiskneme tlačítko „Play“ a tím začne celý proces instalace.

tweak-navod4

Až proces doběhne, musíme jít v iPhonu do Nastavení -> Obecné -> Správa zařízení -> Naše Apple ID (e-mailová adresa) -> Důvěřovat vývojářovi. Poté se aplikace zobrazí na ploše a vy si můžete vychutnávat tweaky bez jailbreaku, zdarma a bez nutnosti mít Apple Developer Account. Například můžete stahovat videa z YouTube, mít upravený Facebook, který není náročný na baterii nebo mít

*Mnoho vylepšení (tweaků) umožňuje stahování fotografií, hudby a videí na které se stahují autorská práva a tento článek má čistě informativní charakter. Jeho cílem je informovat o tom, co je pomocí aplikací možné, nikoli navádět čtenáře ke stahování videí, hudby nebo fotografií.

tweaky-fb

Dnes nejčtenější

.