Zavřít reklamu

imovie_icon

Stříháte-li na svém Macu video profesionálně, nejspíše používáte Final Cut Pro X nebo Adobe Premiere. Největší nevýhodou zmiňovaných aplikací je cena, která v případě Final Cut Pro X přesahuje částku 8000 Kč. Proto většina uživatelů využívá ke střihu svých videí alternativu – tou je na Macu ve většině případů aplikace iMovie, která je pro většinu nových zařízení ke stažení na Mac App Store úplně zdarma. Apple dnes svou aplikaci iMovie aktualizoval a přidal několik nových funkcí, jejíchž cílem je urychlit proces editace videa.

Díky novému tlačítku v projektech, můžete vytvořit nový projekt stisknutím pouze jediného tlačítka. Také uživatele potěší větší miniatury, které nyní vypadají podobně jako ve verzi pro operační systém iOS. Pokud v projektu kliknete na videozáznam, vyberete nyní celý klip, namísto části. Pokud ale chcete vybrat pouze část, pomůže vám klávesová zkratka. V nové verzi také nalezneme podporu rozlišení „App Preview“ pro iPad Pro a Apple TV. Také jsme se dočkali zvýšení stability a výkonu celé aplikace.

Mnoho uživatelé potěší fakt, že Apple na stříhacím programu který je zdarma pracuje, protože například placený Final Cut Pro by potřeboval určitě ze strany Applu trochu více lásky. Podle názorů několika vývojářů, se Apple aktuálně zajímá více o aplikace pro iOS, nikoli pro OS X. Kompletní seznam změn naleznete níže:

  • Nové tlačítko „Nový projekt“ v prohlížeči Projektů
  • Větší miniatury projektu, které odpovídají vzhledu iMovie pro iOS
  • Tvorba projektu umožňuje začít jedním kliknutím
  • Kliknutím na videozáznam se vybere celý klip
  • Nová klávesová zkratka (R + tažení) pro výběr rozsahu v prohlížeči a časové ose
  • Podpora App Preview rozlišení pro iPad Pro a Apple TV
  • Větší stabilita

Aktualizaci můžete od dnešního dne stahovat v Mac App Store.

imovie-imac-fb

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.