Zavřít reklamu

game-icon

Už v roce 1984 jsme si na Macu mohli zahrát jednu z prvních her. Co si budeme povídat, počítače Mac nejsou primárně na hraní her určeny. Nejenom o tom by se mělo psát v knize od autora Richarda Mosse, protože ten nyní zahájil svou crowdfundingovou kampaň a hledá peníze na vytvoření knihy s názvem „The Secret History of Gaming on the Mac“. V knize by měl být popsán nejenom příběh Mosse, jako příležitostného vývojáře, který pracoval na několika desítkách her pro operační systém Mac OS X a OS X.

Moss uvádí, že hraní na Macu přineslo nápady na hry, které jsou ovládány myší. Mezi uživatele, také hry na Mac přinesly multi-okenní rozhraní a dokonce i myšlenku online her. Kniha se hloubkově ponoří do historie her a bude zahrnovat více než 60 rozhovorů s jednotlivci, kteří pracovali po roce 1980 na hrách pro počítače Macintosh. Moss ve své kampani uvedl, že kniha by měla mít 304 stran.

Počítače Mac způsobily velký rozvoj herního průmyslu a stojí nejenom za hraním her pomocí myši. Mac přinesl dvě největší série v historii videoher – Myst a Halo. Hry podle mě určily směr vývoje videoher. Kniha bude sbírka příběhů komunity herních vývojářů, kteří přežili a přesto byly ignorováni okolním světem. Je to kniha o lidech, kteří hry dělali a hráli je,“ řekl Moss.

Jedním z tématem bude také příběh, jak chtěl Apple získat společnost Bungie games. To se samozřejmě nikdy nestalo kvůli Microsftu, který koupil společnost v roce 2000.

Jak již bylo řečeno v samotném úvodu, kniha je zatím ve fázi crowdfundingu, což znamená, že autor hledá peníze od lidí, kteří se na zahájení výroby „skládají“. V současné době potřebuje Moss přibližně 500 lidí, kteří financování projektu podpoří. Cena za digitální verzi (e-book) je v případě podpoření na serveru Unbound pouhých 14$ (334 Kč). Pokud si budete chtít zakoupit fyzickou knihu, je zde možnost si ji pořídit za 44$ (1 050 Kč). Pokud zvolíte že podpoříte knihu větší finanční částkou, bude vaše jméno uvedeno v přední části knihy.

games-history-fb

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.