Zavřít reklamu

iphone se - icon

Ihned po představení iPhonu SE obdržel Apple velkou vlnu zájmu o nový smartphone, který si podle The Independet údajně zakoupí až 80% majitelů staršího iPhonu 5s. Největší zájem zaznamenal Apple podle CNBC v Číně, kde si nový iPhone SE předobjednalo přes 3,4 milionů tamních obyvatel. Zmiňované tvrzení ale vyvrátil jeden z nejuznávanějších analytiků Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI. Podle Kua není jediný důkaz o takto velkém čísle. Nová zpráva od dodavatelského řetězce říká, že tamní značky jako je Xiaomi a Huawei ztratily velký podíl a jsou zasaženy prodejností aktuálně nejlevnějšího iPhonu.

Zahájení prodeje relativně levného iPhonu SE zajistilo, že Apple má opět mnohem větší podíl na čínském trhu. iPhone ovlivnil negativně prodeje značek Huawei, Xiaomi, Vivo a Oppo,“ napsal DigiTimes. Přesto zatím přesná čísla prodejnosti ani podílu neznáme, protože společnost je nezveřejnila.

Tato zpráva přichází několik týdnů poté, co analytická společnost Kantar Wordpanel napsala, že společnost Huawei byla schopna se dostat na první místo v podílu prodaných mobilních telefonů. Konkrétně tak v Číně společnost Huawei tvoří 24,4% všech prodaných chytrých telefonů, hned za společností Huawei je Apple, který tvoří podíl 22,2%. Analytické tvrzení bylo vydáno ještě předtím, než se začal nový iPhone SE prodávat, takže se očekává, že Apple má tak největší podíl na Čínském trhu.

applechina_fb

Dnes nejčtenější

.