Zavřít reklamu

QuickTime icon YosemiteOdbor počítačové bezpečnosti a krizových situací z amerického ministerstva vnitra dnes vydal upozornění pro všechny uživatele PC s Windows, že přehrávač QuickTime od Applu obsahuje dvě nové hrozby, které by mohly uživatele ohrozit a proto by jej měli co nejdříve odinstalovat. Apple se prý nechystá chyby ve Windows verzi opravit a verze pro Windows tak skončí. Společnost nehodlá přehrávač nadále podporovat a vydávat pro něj aktualizace.

Podle informací bude QuickTime samozřejmě uživatelům fungovat, ale riskují, že  jej útočníci mohou zneužít k získání citlivých informací či k poškození jejich počítačů. Jediným řešením tedy je, že si QuickTime odinstalují, což většina pravděpodobně udělá, protože přehrávač od Applu je na Windows téměř nepoužitelný, jelikož je zastaralý a Apple pro něj nehodlá vydávat aktualizace.

 

Pro uživatele, kteří chtějí QuickTime z Windows odinstalovat, vydal Apple speciální dokument, ve kterém popisuje, jak se přehrávače zbavit. Uklidňující zprávou je, že bezpečnostní hrozby, ani ukončení podpory se netýkájí verze pro Mac respektive pro OS X.

QuickTime Windows FB

Dnes nejčtenější

.