Zavřít reklamu

iPhone passcode iconApple se ještě pomalu ani nevzpamatoval z ukončeného soudního sporu s FBI (o kterém jsme vás informovali zde) a už musí řešit další soudní tahanici. Tentokrát se však nejedná o tak velký spor, který by překračoval úroveň státního soudnictví v USA – bostonský soudce žádá, aby Apple pomohl s odemčením iPhonu, který je důkazem ve vyšetřování trestné činnosti. Tato žádost ovšem není jediná svého druhu, jakoby se s nimi roztrhl pytel po medializaci sporu s FBI. V minulém týdnu se objevila podobná, tentokrát z New Yorku.

Díky publicitě, kterou spor Apple s FBI přilákal, se nyní začínají objevovat nové soudní nařízení, kde po Applu chtějí, aby nějakým způsobem spolupracoval na vyřešení případu – nejčastěji zpřístupněním nebo odemčením nějakého iPhonu. Nejnovější případ je z amerického Bostonu. Dle listu Boston Herald se jedná o kauzu ve které figurují bostonské gangy. Soudce nařídil Applu, že musí buď zpřístupnit vyžadovaná data z telefonu, nebo je z iPhonu dostat svým způsobem a data pak na externím datovém úložišti předat bezpečnostním složkám. Pokud to nebude možné, musí doložit osobní identifikační číslo (PIN) konkrétního zařízení, aby mohly iPhone otevřít samotné úřady.

V současné době to vypadá, že se Apple k tomuto procesu zatím nevyjádřil. Navíc se zdá, že v tomto případě se jedná o novější verzi telefonu (spekuluje se o modelech 6 nebo 6 Plus) což znamená, že pro prolomení nelze použít metodu FBI, která spolehlivě funguje pouze na modelu 5C. Bostonský případ ovšem není jediný. Tento týden se objevila další zpráva o tom, že americké ministerstvo spravedlnosti tlačí na Apple, aby jim pomohl odemknout tentokrát iPhone 5S. Ovšem i tento případ se zatím vyvíjí stejně, jako ten z Bostonu.

lock security FB

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.