Zavřít reklamu

OS X El Capitan logo iconMožná jste včera četli, že kódy v OS X naznačovaly, že Apple svůj desktopový systém přejmenuje na macOS po vzoru tvOS, watchOS a iOS. Jenže už včera některé zahraniční magazíny upozorňovali, abychom byli ke zprávě skeptičtí a jak se ukazuje, měli pravdu. Přejmenování totiž jen tak nehrozí, respektive ne v blízké době, což mělo být už nyní v červnu na WWDC respektive v září-říjnu, kdy by se systém dostal i mezi běžné uživatele.

Apple vývojáři často používají označení MacOS pro větší pohodlí při psaní kódu nebo při pojmenovávání různých systémových souborů. Tím pomáhají ostatním kodérům v orientaci a identifikaci souborů při psaní svých aplikací nebo nebo ovladačů pro různé komponenty napříč platformami. Navíc přejmenování systému by bylo tak velké rozhodnutí, že je nepravděpodobné, aby se o něm inženýři rozhodli až takto pozdě.

Změna jména nepřipadá v úvahu ani proto, že by se Apple v podstatě vrátil ke starému označení desktopového systému, jehož název upravil v roce 2012. Tehdy totiž z názvu vypustil slovíčko „Mac“ a tak se z Mac OS X stal jen OS X.

MacRumors ale nakonec vypátral, že zmiňovaný soubor, který měl celé přejmenování prozradit, není novinkou v OS X 10.11.4. VE skutečnosti se nachází i na starších verzích OS X El Capitan a soubor vznikl už v srpnu 2015, kdy Apple ještě pracoval na vývoji systému a společně s vývojáři a beta testery dolaďoval poslední chyby.

macOS FB

Dnes nejčtenější

.